– Sikke en weekend. Jeg startede med at miste en flot havørred på 60 cm på flue i fredags, og selvom vi stadig kun er i maj er det den anden havørred jeg har nærkontakt med. Sådan lyder det fra Claus Warming Ehmsen:

– Søndag den 24/5 hører jeg om flotte laksefangster og mistede havørreder lige fra morgenen af. Dagen går derfor med længslen efter åen, og da aftensmaden er spist, kører jeg ud til en del af RSFs vand, hvor jeg ikke har hørt historier fra endnu i dag.

– Jeg kører til Fladså og starter på mit sædvanlige sted. Min sædvanlige spinner – en Vibrax 4 i kobber med pletter på bladet, har igen fået klippet den originale krog af og jeg har monteret en lidt mindre owner 3-krog i dobbelt styrke. En gedde hugger på i et af de første kast, men udover gedden virker åen tom for fisk. Først da jeg overvejer at vende om ved 21:30 tiden, for at tage udvalgte steder med lidt spin i overfladen, hører jeg et stort plask, og ser også en stor hvirvel, der hvor jeg normalt går udenom. Jeg løber tilbage og lister mig ud i nærheden af brinken og prøver nogle kast på tværs over åen, tæt på der, hvor jeg så plasket. Hjulet er nærmest ikke i brug, da strømmen selv aktiverer spinneren og fører den mod egen side.

Det femte pendulkast rammer lige der, hvor jeg så reaktionen og 1/2 meter fra modsatte side giver bremsen et vræl, samtidigt med, at min stang bukker sammen. Den tager først et godt udløb nedstrøms, og her er jeg næsten sikker på, at det er en god laks, der har hugget på, fordi det hele går så hurtigt. Første gang den springer helt fri af vandet, tænker jeg, at det ligner en havørred, og anden gang den springer, er jeg ikke i tvivl mere. Jeg tænker bare på at nyde øjeblikket, fordi den sikkert hopper af, ligesom sidste gang jeg havde havørred på. Men den bruger hurtigt noget energi i de tre spring og i et par hidsige udløb. Pludselig er den klar til nettet, så jeg kan hive den op over kanten og op i sikkerhed.

Min kammerat Dennis fisker ovre ved Gels å, og jeg kører over til ham, da han har en vægt i bilen. Vi vejer den smukke majspringer til 5,4 kg. Den er med sine kun 73 cm tæt på en konditionsfaktor på 1,4! Hvilket fantastisk fiskevand vi har her i Ribe sportsfiskerforening!

 

Harald Nyborg

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This