– Vel ude af havnen var vi alle spændte på, hvor store bølgerne var på Nordsøen, men heldigvis var det ikke så slemt, som vi havde frygtet, fortæller Brian Nielsen, der forleden var ude med M/S Heidi. – På det første rev fik jeg en enkelt fin torsk, men vi sejlede hurtigt videre, da fiskene ikke rigtig gad og bide.

– På det andet rev gik det bedre, og her fik jeg fik 1 torsk og en sej. Derefter sejlede vi videre til det tredje rev, og her begyndte folk at få fisk i bajlerne, og jeg fik en lange på cirka 2kg. Herefter gik turen til det fjerde rev, hvor jeg hurtigt fik hug fra to små torsk. Men så lige pludselig sad der noget tungt på min gul/orange gummisprutte. Den sad godt, kunne jeg mærke, og stangen bøjede helt vildt. I første omgang troede jeg, at jeg havde bundbid, da den stod helt stille. Jeg tænkte straks på den rokke, jeg for år tilbage havde fanget ved Gran Canária, og tanken strejfede mig, at det måske godt kunne være en helleflynder. Den tanke droppede jeg dof, da fisken begyndte at bevæge sig dernede i dybet.

– Så var fighten i gang, og den tog line fra hjulet, selvom jeg havde spændt bremsen ret hårdt på mit Penn Squall II hjul. Jeg lagde min kræfter i stangen, og snart kunne jeg mærke, at den blev træt, så jeg begyndte jeg at rulle line ind, så hurtigt som jeg kunne. Det tog noget tid at udtrætte den helt, men efter noget tid kunne vi se den komme op. Min far Jan og jeg blev helt vildt glade, da vi kunne se, at det var en stor flot lange. Min far fik fisken hevet op på båden, og så kom der en og vejede den til otte kilo. Alt i alt var det var en mega hyggelig dag på Heidi, hvor både skipper og besætningen gjorde meget for, at alle fangede fisk.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This