– Min far og jeg tog afsted et stykke før klokken 7 og kørte fra Starup ved Haderslev mod Fladså, fortæller Søren Mandau på 17 år:  – Vi begyndte at pakke stængerne frem, da klokken var 7.15, og bevægede os ned mod det spot, vi kendte fra sidste år og ville prøve først i år. Vi fiskede meget blandet med orm og spinner, men da min far ville fiske med orm tænkte jeg, at det måtte blive spinneren, der fik lov til at fiske. Jeg fik mig placeret nede i vandkanten, som var lettere svært, da åen var godt fyldt med vand. Jeg tog et enkelt kast med min orange/sorte FC spinner str. 5 ud foran nogle siv på et sted, hvor vi har haft hug før.

– Der gik ikke længe fra jeg lod den synke, til jeg begyndte at trække ind, før jeg kunne sige til min far, at der altså var en laks, der havde hugget. Jeg blev ekstremt overrasket, da vi jo godt vidste, at det kan tage sin tid. Men efter en fight på 7 minutter kunne jeg konstatere, at den var en del større end den første laks, jeg fangede på 84 cm på orm i gram. Vi fik den nettet uden nogle problemer, og fik taget den op på stien bag os, så vi kunne få den aflivet og med hjem. Spinneren overlevede ikke helt, for den ene krog af trekrogen blev bøjet, og toppen af spinneren var også bøjet, men den sad lige i saksen på laksen, og var rigtig godt kroget. Vi fik den målt til 96 cm og 9,6 kg, da der nåede at komme nogle tilskuere, som også havde en vægt med.

 

Jans Lystfiskershop

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This