– Turen gik forleden mod en af yndlingspladserne på Vestfyn, fortæller Bertil Hedal. – Forholdene holdt stik og var særdeles perfekte. Med godt gang i vandet og en smule grums var troen høj på, at der kunne gemme sig en af de gode fisk derude.

– Efter at have fisket en kilometer kyst af uden at mærke fisk, kom overvejelserne om at gå lidt længere ned af kysten, da jeg kender pladsen godt og ved, at der ligger nogle hotspots lidt længere nede af stranden. Men – jeg tænkte dog lige, at jeg ville tage et sidste kast, inden jeg gik videre, hvilket viste sig at være en rigtig god idé.

– Jeg tog et langt kast, kørte fem gange på hjulet, lavede spin stop og BUM, sagde det. Alt stod stille. Et langt udløb på 30 sekunder startede, og den bragede derudaf, samt hoppede fri af vandet helt ude otte gange. Jeg var slet ikke i tvivl om, det her var en rigtig god fisk, jeg stod med. Pulsen var tårnhøj, men det lykkedes mig heldigvis at få fisken vendt, og efter en intens fight på ca. 10 minutter, røg fisken over netkanten, idet samme krogen knækkede. Ud af fiskens mund kom en skalle. Det var lidt af en overraskelse, da fisken blev fanget på åben kyst, hvor der ikke var en å i nærheden. Drømmehavørreden var 71 cm, slutter han.

Læs om havørredfiskeriet på Sydvestfyn her.

 

Friluftsland

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This