– Klokken 8.30 blev bilen pakket, fortæller Martin Millinge. – Wadersne var, på trods af at de havde hængt i skuret, stadig frosne, og det var også med bange anelser, at de blev monteret på mit korpus, da vi ramte første stop kl. 9.00. Det var S jællands nordkyst, der stod for skud i dag, og vi startede på Holløse Lund – samt bevægede os stille og roligt øst over.

– Vandstanden var forholdsvis lav, og de første pladser gav absolut ingenting. Der var ikke så meget som et lille nap, og moralen var ikke høj, da vi valgte at prøve en sidste plads øst for Gilleleje. Pladsen er domineret af store sten med blæretang, og er i sig selv et super fedt, men overset sted. Da vandstanden var lav, så man spøgelsesfisk over det hele, hver gang en stor sten under overfladen, lavede fine brydninger og ringe i vandet. 

– På det fjerde kast passerede min nye Westin Salty Inline 18g i farven kobber/sort en sten, der lavede nogle fine bølger på vandet… – troede jeg. For pludselig fulgte stenen efter min agn. Et hurtigt spinstop, og så var der ellers kontant afregning. Stangen flexede rigtig godt, og det første der fangede mit øje, var et kæmpe haleror, der lige akkurat vinkede til mig oven vande. Men det forsvinder hurtigt ned igen, og så starter tovtrækning. Jeg får råbt til min makker Tobias, at den her er en af de pænere. Han skynder sig over og snupper mit net, og lander fisken, som fordelte sig på 61 smukke og kornfede centimeter. Det er en ualmindelig tilfredsstillende fornemmelse, at stå der med den efter utallige “pseudo-nulture”, der kun har budt på målsfisk eller lige under. Hele dagen der kun havde budt på dødvande, var nu for længst glemt. Fisken røg med hjem denne gang. Den er blevet fileteret og lagt i fryseren. Planen er, at den kommer op en af de nærmeste dage, og får en tur i rygeovnen. 

 

Kizuma line

 

Martin Millinges fine havørred huggede på en Salty-Inline fisket med en Claw Connector.

Martin Millinges fine havørred huggede på en Salty-Inline fisket med en Claw Connector.

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This