– Efter en tur til helvede lørdag med knækkede stænger, dårligt vejr og kun en lille torsk besluttede et par venner og jeg at give det et skud igen søndag, fortæller Valdemar Floutrup. – Så klokken 10 var jeg ved Nordhavn og startede fiskeriet. 10 minutter efter kom en af mine venner og fangede en lille torsk i første kast. De andre gutter kom et par timer senere, og alle andre end mig fangede relativt hurtigt fisk…

– Det var først omkring klokken 14.30, at jeg fik et hug. Jeg troede i starten, at det bare var noget snask, så jeg blev jævnt overrasket, da der kom en skrubbe på 40cm op. Især da jeg fiskede et par meter over bunden. Et par timer efter fik jeg også en lille torsk, som hurtigt fik friheden igen.

– Lige omkring klokken 17.00 valgte vi at pakke vores grej og rykke til et andet spot med lidt lavere vand, da vi tænkte, at der godt kunne stå nogle havørreder, fordi solen jo havde opvarmet vandet i løbet af hele dagen. Efter en lille times fiskeri så vi en fisk være oppe at vende omkring 20 meter ude, og jeg konstaterede hurtigt, at det var en havørred.

– Jeg lagde et langt kast ud forbi fisken, og fiskede min Kinetic Nakken stille og roligt ind med en masse spinstops. Da gennemløberen var cirka halvvejs inde, lavede jeg et spinstop som så mange gange før… Men denne gang skete der noget! Der kom et lille men kontant hug, hvorefter jeg satte krogen, og så brød helvede løs! Jeg så med det samme fisken rulle i overfladen og kunne se, at det var en pæn havørred. Min lille Kinetic Defeater 7 fods 4-21g knækkede sammen, og mit Vanford hjul skreg. Jeg råbte med det samme til min ven, at det var en havørred, og spurgte om han kunne hjælpe med nettet. Efter en vanvittig fight kom den endelig i nettet. Vi målte den til 52cm, hvilket var ny PR. Jeg var lykkelig! Efter et par hurtige billeder fik den friheden igen. Efter fem målrettede dages fiskeri i streg efter en stor havørred i havnen lykkedes det endelig!

 

Havørred - Refleksioner på kysten

 

 

Den fine havørred huggede på gennemløberen "Nakken" fra Kinetic.

Den fine havørred huggede på gennemløberen “Nakken” fra Kinetic.

    Havørred - Refleksioner på kysten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This