– Forleden var jeg taget tidligt afsted på fisketur, fortæller Mikael Svinth Møller fra Team Sportex. Planen var at teste et par hjemme bundne fluer på min Sportex Kyanite fluestang. Da jeg kom til vandet, startede jeg som altid med at gå en lille runde omkring søen for at få føling med aktivitetsniveauet. Jeg spottede hurtigt et par gule ubåde, der patruljerede et stykke ude i søen. Til mit held havde jeg lidt rygvind, der hjalp, så jeg lige nøjagtig kunne kaste de sidste par meter længere ud end normalt, og det gjorde, at jeg kunne få fluen ud og fiske i det område, hvor fiskene cirkulerede.

– Der gik kun fem minutter, så havde jeg den første kontakt, men den blev desværre ikke kroget rigtigt. Efter det skete der ikke rigtig noget, og jeg begyndte at analysere på, hvad jeg gjorde forkert. Jeg kom frem til, at det var som om, at fluen sank for hurtigt i forhold til, hvor aktive fiskene var. Jeg skiftede derfor til en meget lettere flue, som svævede meget bedre i vandsøljen.

– Dette skift gjorde, at jeg straks begyndte at få kontakt til fiskene igen – og kort efter huggede den første fisk, som var en lidt lille, men hidsig regnbueørred. Den blev fightet, landet og hurtigt genudsat. Jeg forsatte derefter med at lægge fluen ud i området med guldørrederne, som jeg havde spottet tidligere. Efter yderligere 15 minutters fiskeri, fik jeg igen kontakt til en fisk, og denne gang var der vægt bag kunne jeg hurtigt fornemme.

– Den var virkelig hidsig og tog flere lange udløb for til sidst at spring ud af vandet og afsløre sig selv. Det viste sig at være en af de guldørreder, jeg havde fisket målrettet efter. Efter en lang og fed fight kunne jeg lande en utroligt smuk og tyk guldørred på omkring 4kg.

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This