– Nu var det tid, fortæller Anders Nørgaard. – Jeg har aldrig har jeg fisket med død agn med mere end én stang, og en afbrækket gren som stangholder, men jeg havde nu investeret i et geddesæt. Sættet bestod af tre stænger, rod pod, bidmeldere osv, så alt det rigtige grej var i orden nu. Aftenen inden blev der smurt madpakke, bundet deadbait rigs, testet bidmeldere, og meget mere. Nu var alt klar. Fredag morgen blev bilen startet klokken 7:30 og den første stang kom i vandet 8:30. Der var en følelse af spænding i luften. Alt var musestille, der var tåget og kun 1 grad varmt. Tågen var så tyk, at flådende forsvandt, trods den orange farve. Godt jeg havde bidmeldere. 

– Efter blot 10 minutter gik den første bidmelder og jeg løb fra en spot, hvor jeg kastefiskede. Gedden svømmede med agnen i ca. 15 sekunder, og jeg gav modhug. Her fandt jeg hurtigt ud af, hvor tyk grøden var i søen, i det jeg mistede fisken cirka 15 meter ude. Nu var taktikken at få fisken så hurtigt op til overfladen, så de ikke blev tabt til grøden igen. Sådan fortsatte det indtil klokken 10.00, hvor i alt 7 fisk tog min deadbait. Desværre landede jeg dog kun to – øv øv. I mellemtiden blev der kastefisket fra forskellige spots, hvor yderligere to blev landet. Den største var 78 cm. 

– Tågen var klaret op, solen skinnede, temperaturen steg brat og der kom en let brise. Her begyndte troen på flere gedder at forsvinde. Erfaringsmæssigt fanger jeg ikke så mange midt på dagen. Derfor besluttede jeg mig for at pakke sammen klokken 13:30, og så måske tage en morgen/aftentur senere på weekenden. 

– Klokken 13:15 går den ene bidmelder, men kun en lille smule. Der var helt sikkert noget på, men gedden svømmede ikke med agnen i munden. Derfor tænkte jeg ”nå ja, det er bare en af de små igen som bare gnasker lidt i den”. Efter 20-30 sekunder giver jeg modhug, og jeg kan med det samme mærke, at det er en større fisk. Den var måske 90 og 5 kilo. Gedden bliver trukket ind som var det en 60’er, lige indtil den når 20 meter ind fra bredden. Det bliver til en mindre fight på lidt over 5 minutter, hvorefter hun kommer i nettet. Gedden var 108 cm lang og 50 i omkreds. Desværre blev hun ikke vejet, men er estimeret til 9 – 10 kilo. Hun blev lige så fint genudsat, og nu glæder jeg mig til at fange hende når hun får vinterform og vejer over de 10 kg. En helt fantastisk afslutning på en geddetur med mange mistet, og mange små.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This