– Jeg havde kun en halv time fra jeg ankom til det blev mørkt, fortæller Patrick Clausen. – Solen var godt på vej ned. Efter de første par kast, kunne jeg allerede se gedder jage i overfladen, hvilket er lidt en sjældenhed, når det er så koldt. Så jeg prøvede alt, hvad jeg havde, der gik tæt på overfladen, men jeg fik ingen hug eller følgere. Det var begyndt at blive noget mere mørkt, så jeg vidste, at jeg ikke havde mange minutter, før jeg var nødt til at pakke sammen. Jeg havde forinden turen pakket en ekstra lille grejkasse med nogle cheburashka jig-hoveder og én ny hjemmelavet flue, så jeg tænkte, at jeg lige ville prøve helt nede på bunden, da jeg formodede, at fiskene i overfladen var på leg.

– Hurtigt tog jeg et langt kast til den anden bred, hvor jeg lod fluen synke helt ned til bunden imellem hver indspilning. Jeg tænkte, at hvis jeg lod fluen ramme bunden, så den gav lidt rystelser i vandet, kunne den måske skabe lidt opmærksomhed, da det var ved at blive mørkt, så gedderne kunne måske ikke se fluen så godt. I midten af søen, lige efter et spinstop – på vej ned til bunden – kunne jeg mærke et ordenligt hug. Efter en meget lang kamp, som var længere og hårdere, end jeg længe har haft med fx karper og stør, kom gedden på land. Den var 8,8kg og lige over 110cm, men det var svært at måle længden på den, da jeg måtte måle den, imens den var i vandet. Jeg havde nemlig glemt afkrogningsmåtten, da jeg skulle skynde mig til søen. På vej tilbage til bilen – efter jeg fik pusten tilbage – kom en beboer i området ud på sin altan og sagde, at han aldrig før havde set en fange så stor en fisk i søen. Jeg sagde, at jeg må komme tilbage efter fredningen og fange dens storesøster, slutter han.

HUSK at gedderne er fredet fra og med idag den 15 marts.

 

Grejxperten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This