– Som mange andre rolige søndage havde jeg besluttet mig for en lille fisketur på 4-5 timer, men denne var gang var det anderledes, da jeg havde hørt rygter om mange 10+ gedder i den lille lokale sø, fortæller Anders Nørgaard. – Det havde givet mig ekstra blod på tanden, selvom, at jeg har fisket i den sø en del timer uden en eneste gedde på over 50 cm…

– Jeg pakkede min stænger og tog afsted med deadbait i form af makreller og alt mit geddegrej. Denne gang skulle jeg bare finde de store gedder! Jeg ankom ved søen klokken 13 og fiskede løs. Jeg prøvede alle mine favorit spots, og tiden gik uden et eneste hug. Efter fem timers fiskeri ringede min bedre halvdel og spurgte, om jeg kom hjem til aftensmad eller ikke, og her besluttede jeg mig for at pakke sammen.

– I det jeg pakker sammen ser jeg min Savage Gear Hard Eel med lang hale i farven golden ambulance. Da søen var meget klar, og der var høj sol og plus 20 grader, havde jeg bevidst undgået store agn med skarpe farver, men alligevel tænkte jeg lige at tage et par kast med den, uden at jeg dog forventede det store. Det første kast med ålen gav et voldsomt hidsigt hug fra en 45 cm gedde, det samme sted hvor jeg havde fisket i 20 minutter med andre agn uden noget held. Jeg gik derfor tilbage til en af mine yndlings spots i søen kastede ud, mens min bedre halvdel ringer igen. Og idet, jeg står med telefonen, siger det igen slam! En gedde på 70 cm sprang på ålen – igen rigtigt hidsigt! Jeg fik den landet og satte den nænsomt ud igen.

– På vej tilbage til bilen prøvede jeg mit sidste spot, og i tredje kast sprang denne dejlige gedde på. Ålen blev fuldstændigt inhaleret og gedden blev ret sur, hoppede op af vandet og trak line. Men efter en fem minutters fight, fik jeg hende ind og fik mit net frem – og i samme sekund netrammen er over hende, bider hun min line over – og nej jeg fiskede ikke med stålforfang ups…pyhhh….. Nu var hun lige til at tage op, og jeg afkroge hende. Da jeg fik hende op kunne jeg godt se, at hun ikke var så stor, som jeg troede, men hold da op nogle farver! Det er gennemgående for denne sø, at levere fisk i fantastiske farver. Det kan også ses på de aborrer, som er fanget samme sted. Gedden blev nænsomt sat ud igen, og hvad der lignede en nultur, blev på under 20 minutter til en fantastisk fisketur.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

 

Det var denne eel fra Savage Gear, der fik den flotte gedde til at miste besindelsen.

Det var denne eel fra Savage Gear, der fik den flotte gedde til at miste besindelsen.

 

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This