– Det var eftermiddag, og jeg havde egentlig planlagt en tur efter karper, da jeg havde fri fra arbejde, fortæller Nikolaj Kofoed om sin seneste fisketur. – Jeg ringede til en kammerat, som havde været ude i søen siden tidlig morgen, og da jeg hørte, at han ikke havde haft et eneste bip hele dagen, så besluttede jeg at tage på mit første geddesats efter fredningen i stedet for.

– Stængerne stod i garagen, og var rigget klar, så det var bare hurtigt ind i bilen med grejet og så afsted mod den udvalgte sø. Da jeg nåede frem til søen, fik jeg hurtigt fodret op, så jeg nemt kunne fange mig et par skaller, og så snart jeg havde den første skalle, startede jagten på gedden!

– Fiskeriet var rigtig sløvt, og efter knap fem timer havde jeg stadigvæk ikke haft et hug. Men pludselig forsvandt mit flåd som dug fra solen. Jeg fik strammet linen op og mærkede kontakten til fisken, idet jeg gav kontant modhug. Jeg mistænkte først, at det var en mindre gedde på 4-5 kg, men det viste sig, at den var meget større. Den føltes nemlig blot mindre, fordi den svømmede mod mig til at starte med, men da den tog det første udløb, så trak den afsted som et gammel godslokomotiv. Nu var jeg ikke længere i tvivl om, at det var en af søens store fisk, jeg havde fået på!

– Efter en lang og actionfyldt fight, fik jeg den over netkanten, og glædesrusen var høj! Jeg måtte straks ringe SOS efter en fotograf, da en sådan fisk krævede ordentlige billeder, og jeg var jo alene afsted! Det viste sig, at denne gedde var en gammel kending for mig: Den 25 maj 2019 fangede jeg den første gang, og den 25 maj 2020 fangede jeg den igen for anden gang. Nu her i 2021 fik jeg den så på land igen for tredje gang! Gedden blev vejet til 11,6kg, og den er dermed vokset 2.8 kg siden mit første møde med den! Hvilken fantastisk oplevelse! Resten af min sæson er reddet nu!

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This