– Nogle gange må man bare tage afsted, når man nu kan… Sådan lyder der fra Thomas Kopp Kristiansen. – Hvis jeg kun fiskede efter de optimale forhold – dvs. perfekt vandstand, strøm, temperaturer og saltindhold osv, så ville det ikke blive til mange ture om året for mit vedkommende.

– Min sidste tur med min bror til Langeland, er et pasende billede, på at man skal tage afsted, når man kan. Med de sidste dages blæsevejr, skulle man umiddelbart ikke vælge Langeland, hvor man med ret stor sandsynlighed ville skulle kæmpe mod drivende ålegræs og ´kakaovand`. Og ja, det blev da også til flere pladser, før vi fandt et passende område, hvor vi kunne se fødderne på knædybt vand.

– Min bror fik ret hurtigt to fisk i fyrrerne på HotShot i pearl/pink, og så bliver man helt naturligt presset. Men – det var heldigvis ingen kæmper, for tankerne går selvfølgelig også på, hvor lang køreturen fra Langeland til Odense NV ville blive med en storebror i stort favør: Så bliver man yderst fokuseret på sit fiskeri, og håber på det bedste.

– Til mit held blev min Fladbuk i pink/alu indhaleret af en blankfisk på 60 cm i det noget uklare vand i badekarret. Fisken tog hurtigt flere luftture, inden den var i landingsradiussen med nettet, hvor det uklare vand og linen godt fyldt med ålegræs, faktisk gjorde det mere spændende end nødvendigt. Heldigvis blev fisken alligevel sikkert landet af min bror, og jubelen kunne begynde.

– Vi beslutter at give pladsen et par ture mere, og min bror kom igen i kontakt med to mindre fisk. Alle fiskene blev fanget på kradse pearl/pink farver, som tydeligt kunne ses i det uklare vand. Om det udgjorde udslaget, vides ikke, men man fisker bedst, med det man nu tror på. Da tusmørket begyndte at falde på samtidigt med et par solide regnbyger, så kom det helt naturligt at afslutte fisketuren.

Det blev en hyggelig køretur til Odense. Lars fangede fire fisk, mens jeg måtte “nøjes” med én fisk, men det var helt ok, når den var i den størrelse.

 

Friluftsland udsalg

 

Den havørred Thomas havde fanget, havde taget godt for sig af småsild.

Den havørred Thomas havde fanget, havde taget godt for sig af småsild.

 

Her kan du se set grej Thoms fangede sin ørred på.

Her kan du se set grej Thoms fangede sin ørred på.

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This