– Jeg havde besluttet mig for at tage en tur ud i min båd efter en af søens store aborrer, fortæller Andreas Horn Sloth. – Efter, at jeg havde lagt båden i vandet og rigget mit fiskegrej til, begyndte jeg at lede efter aborrerne, men kunne ikke rigtig finde dem, så jeg valgte et sted, hvor jeg tidligere har fanget en del fine aborrer. Jeg valgte fluestangen og fiskede ihærdigt.

– I første kast fik jeg en gedde på et par kilo og efterfølgende en del flere gedder samt en enkelt aborre over kiloet, der desværre smuttede lige før netkanten. Så jeg måtte nøjes med gedderne, hvor den største var på omkring fire kg. Jeg havde en rigtig god dag på søen, men manglede den store aborre, så derfor bestemte jeg mig for at prøve lykken igen dagen efter. Det skulle vise sig at være en rigtig god ide. Efter lidt søgen fandt jeg en større stime skaller inde ved sivene, og jeg oplevede hurtigt at vandet “kogte”, da skallerne blev jagtet af nogle af søens rovfisk.

– I første omgang troede jeg, at det var en gedde, så jeg greb hurtigt en spinnestang med en større agn – nemlig en Westin Swim på 32 gram. Jeg nåede kun lige at rulle et par omgange på hjulet, før det gav et ordentlig sug i stangen. Egentlig var jeg ret sikker på, at det var en gedde, men blev positiv overrasket og jublede, da jeg efter en intens fight kunne håndlande den store aborre, da jeg slet ikke havde fået pakket mit net ud. Aborren var 47 cm og vejede 1,53 kg. Senere på dagen fik jeg en tromle tyk aborre på 37 cm og et par mindre gedder. Det har været to helt fantastiske dage på søen med masser af action.

 

Kystblink Harald Nyborg

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This