– Min søn Anders fra Outdoor Sporting og jeg fandt lige et par timer til fiskeri, tirsdag eftermiddag, fortæller Henrik Frederiksen. – Stængerne stod klar efter sidste tur, hvor laksene i Gudenåen ved Langå havde chikaneret os på det kraftigste. De sprang om ørerne på os ved solnedgang, men ville ikke noget som helst.

– Vi havde cirka 15 minutters kørsel til Langå, og strategien blev lagt nøje, da vi kun havde 1 ½ time til fiskeri. Vi parkerede ved skoven, og var straks efter ved åen. Planen var at gå nedstrøms og spinnefiske opstrøms tilbage.

– Anders var først på plads og startede. Da jeg kom derned, kastede jeg et par gange uden at mærke noget. Anders spurgte om vi lige skulle bytte stang, for han mente, at jeg lige skulle prøve hans Vendetta stang, som vi normalt ikke bruger til laksefiskeri.

– I første kast lod jeg spinneren synke 4-5 sekunder, hvorefter der var fisk første gang, jeg drejede på hjulet. Den gik tungt og dybt i de første minutter og kom derefter mod min bred og op til overfladen, hvor vi kunne se, at spinneren sad perfekt. Og det var en fin fisk. Herefter fulgte 10 minutter med fighten frem og tilbage – både dybt og i overfladen. Anders gjorde nettet klar, og den kom sikkert på land. Der var stor jubel over laksen der var 74 cm og vejede 4,0 kg. Gudenåen havde leveret, hvad vi vidste den gemte på, og der er mange flere derude…Det er sikkert sidste gang Anders lader mig prøve hans stang. Gudenåen kan absolut anbefales. Der er godt fiskeri, dejlig natur, og det er nemt at komme til.

 

Boatshow 2023

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This