I går blev der holdt geddepremiere på en lang række danske søer, og der er blevet landet en del fine fisk rundt omkring. Det er dog ikke altid, man ligefrem vælter fisk ind i starten af sæsonen, men så kan der være så meget andet at glæde sig over – fx at det var en fantastisk forårsdag til at lufte geddegrejet for første gang i den nye sæson. En af dem der var ude for at nyde premieren var Lars Laursen: 

– Så blev den nye gedde-sæson skudt i gang i går, fortæller han. – Min faste 1.maj makker Stef var med på søen, og han var heldig at hive en fin 1.maj gedde op på 9 kilo, og så var der lige en bonuspræmie med en sandart på 5,2 kilo. Jeg selv fik en gedde på 4,8 kg. Der var ikke det helt store gang i gedderne, på trods af at vi flere gange så jagede småfisk i overfladen.

– Under fiskeriet fik vi også besøg af en “tyvfisker”, og så kan det nok være, at jeg fik skiftet til telelinsen. Først så vi en rørhøg over sivene. Her gad jeg ikke skifte, men da fiskeørnen kom svævende flankeret af en allike og en råge, fik jeg travlt. Fiskeørnen svævede flere minutter over søen, mens rågen og alliken generede den uventede gæst. Pludselig vendte fiskeørnen om i luften og dykkede mod vandoverfladen. PUFF – men fiskeørnen fløj op fra vandet med tomme kløer. Fiskeørnen forsvandt bag nogle træer og var væk, men der gik kun 3-4 minutter, før den var tilbage igen uden sit “følge”. Nu spejdede fiskeørnen ned på overfladen, mens den afsøgte søen, og samtidig var mit kamera på overarbejde. Pludselig vender fuglen rundt i luften og styrer direkte mod overfladen, hvor den fanger en fisk – og sekunder efter flyver den væk med en fisk i kløerne. Alt i alt en fantastisk oplevelse, der var meget bedre end at fange en gedde over 10 kg.

FOTO LARS LAURSEN

 

Hvidovre Sport

 

Også fiskeørnen fik gevinst på geddepremieren. Foto: Lars Laursen.

Også fiskeørnen fik gevinst på geddepremieren. Foto: Lars Laursen.

 

Stef med sin flotte gedde

Stef med sin flotte gedde.

 

Også en flot sandart blev det til for Stef.

Også en flot sandart blev det til for Stef.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This