Vinterens aborrefiskeri i mange af de sjællandske åer har været rimelig stabilt. En af dem, der har fået godt med striber gennem vinteren, er Christian Willer:

– Efteråret og vinteren er i min verden lig med aborrefiskeri, og denne smukke stribede fætter er i min optik en af de smukkeste fisk, vi har herhjemme. Jeg benytter fem forskellige agn til mit fiskeri. Kan jeg få fat i levende fjordrejer er det lækkert, og hvis ikke, så er gummi-jigs og små woblere mit foretrukne skyts. Når turen går ned i min baghave – Susåen – er det oftest en spinner jeg benytter for at tjekke, om der er aborrer inde. Ved besværlige steder, hvor der ligger sten og grene på bunden eller det er meget smalt, benytter jeg regnorm.

– Indtil nu i denne sæson har jeg fået en hel del over kiloet med topfisk på 1,595kg, som du kan se ovenfor. Og så var der en enkelt havørred, der ikke kunne ikke stå for en gul spinner, og derfor måtte op og vende – samt ud igen. Med isens komme er jagten på de stribede banditter dog sat i bero, og jeg må bevæbne mig med tålmodighed. Vi må håbe, at kulden snart slipper sit tag på vinteren. Lige nu er der is på den nedre del af Susåen.

 

Harald Nyborg

 

EN fin havørred bifangst under aborrefiskeriet til Christian Willer.

En fin havørredbifangst under aborrefiskeriet til Christian Willer.

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This