– Vi nåede nærmest kun lige ud på vandet, da første fisk meldte sig, fortæller Anders Larsen. – Det var Thomas, som fik hugget, og fisken gav ham noget af en god kamp. Det var nemlig en meget tyk havørred på 3 kilo og 58 centimeter, som havde taget hans stripper, og fik ham trukket godt rundt derude. Længere ude i fjorden fik jeg så et hug fra en tung fisk, som vi aldrig fik set, men kun mærket kort helt ude på fire meter vand. Øv var det, men som alle ved, så har det helt sikkert været en kæmpe fisk.

– Turen forsatte ned gennem fjorden med frisk modvind, og pludselig faldt der et hug igen på min ene stang, hvorpå en havørred tog kursen lige imod os, fortsætter han. Der skulle godt nok spoles hurtigt på hjulet. Den kom helt op på siden af kajakken, men vi så den kun lige kort, før også den havde rystet sig fri. Nu begyndte det at blive lidt dobbelt øv med to tabte fisk.

– Vi vendte rundt og begyndte turen hjemad, hvor Thomas får dobbelt hug og må kæmpe med to fisk på en gang. Han må koncentrere sig om den ene, som bliver landet, mens den anden stikker af. Det var en fin lille ørred lige omkring målet, som fik sin frihed igen, og den der stak af var selvfølgelig større…

– Da vi er nogle kilometer fra havn, får jeg et drøn af et hug og en flot ørred springer ud af vandet flere gange omkring os. Jeg må sejle i cirkler for at undgå, at den kommer i karambolage med kajakken. Den flyver ud af vandet flere gange, og jeg kan se, at den har taget min fluorescerende ophængerflue over Stripper blinket. Det lykkes til sidst at få den landet, og det viste sig at være en fin havørred på 50 centimeter og 1.5 kilo. Derefter sejlede vi i land efter en lang vindblæst tur, slutter Anders, som du kan følge på hans youtube kanal her.

 

Friluftsland sommer

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This