Det er ikke kun i Danmark, at der er gode chancer for at fange en havørred fra kysten. Her får du en historie fra Nordnorge, som inspiration til at der er andet og meget mere end laks og fjelde i Norge:

– Dagen startede roligt, fortæller Jim Henrik Olsen til Fisk & Fri. – Mine kammerater havde fået et par mindre havørreder, hvorefter der gik 5-6 timer uden nogen form for action. Jeg havde netop affisket et langt stykke med en Lawson Gnome i hvid og rosa, da jeg besluttede mig til at bytte til en Westin Sølvpilen i farven lilla diamond, som jeg har fanget mange fisk på ved andre lejligheder.

– Allerede i første kast fik jeg et voldsomt hug, og linen piskede af hjulet, i det fisken tog et seriøst udløb på over 100 meter. Fisken, der fightede helt fantastisk, tog omkring 15 minutter at lande – og det var ikke let, for der var meget tang, jeg skulle presse fisken udenom. Den flotte havørred, som er personlig rekord, var 80 centimeter og vejede 6 kilo. Det svarer til en konditionsfaktor på 1,17-1,2, slutter han.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This