– Jeg har efterårsferie som så mange andre lige nu, fortæller Mads Kentov. – Derfor havde jeg planlagt en fisketur til den Østlige del af Sjælland. Normalt målretter jeg mit fiskeri efter, at jeg har holdt øje med forholdene og vandets bevægelse over en periode. Det giver mig en god fornemmelse af, hvor fiskene er lige nu.

– Det var også tilfældet denne gang, og jeg havde holdt meget øje med et lille rev, som fisker godt om efteråret, fortsætter han. – Der var høj sol med en god sidevind, og klokken var cirka 14:30. Vandet var ret klart afbrudt af områder med brun-grumset vand. Jeg gik stille og roligt hen over revet uden at gå for langt ud. Jeg har oplevet flere gange, at fiskene samler sig helt inde under land på 40-60 cm vand under disse forhold.

– På denne årstid er der mange, som fisker med fluestang og bombarda, da det kan være rigtig effektivt. Jeg havde dog oplevet, at fiskene stadig huggede hårdt på tobis lignende agn. Derfor fiskede jeg med Sømmet i 28g fra Westin. Selvom jeg fiskede på lavt vand, er den tunge gennemløber noget, som jeg godt kan få til at lykkes her. Jeg havde ikke brug for at kaste langt og gik stille frem, hvor jeg kastede cirka 20 meter ud til kanten af revet.

– Lige pludselig, kort efter gennemløberen ramte vandet, kom der et hug, der var tungt, hårdt og voldsomt – efterfuldt af et stærkt udløb. Det var en sand fornøjelse, og den fik adrenalinen op. Jeg g blev mere og mere nervøs for at miste fisken. Jeg så først fisken, da den var ret tæt på, og her gik det op for mig, at det var en meget stor fisk. I sådan en situation bliver man ramt af alle følelser, som rammer på én gang, og jeg blev helt lammet et øjeblik. Det gik også ud over mine evne til at tage gode beslutninger.

– Først prøvede jeg at nette den fra hovedet og var ved at miste den ved at hive krogen ud af munden på den. Efter det mislykkes, tog jeg mig sammen, og fik ro på nerverne. Derefter fik jeg placeret den med siden mod mig og kunne nette den med halen først. Det lykkes – og nu stod jeg med en flot hanfisk i de flotteste efterårsfarver. Fisken var 83cm lang og var over seks kilo. Det var en helt fantastisk fisk.

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This