– Søndag d. 25 april kl. 05:00 om morgen, var jeg klar til at køre til Varde Å, ligesom de forgangene to weekender, fortæller Peter Jacobsen. – Stressen var så småt begyndt at krybe en lille smule ind i mig, da den resterende del af kvoten blev mindre og mindre, og kammeraterne havde præsteret at få deres forårslaks allerede den første weekend. Kl. 07:00 holdt vi nede ved åen, og kl. 07:15 begyndte fiskeriet

– Min kammerat gik forrest med en kondomspinner, og jeg havde sat et gammeldags skeblink på, som virker fremragende i Norge i hvert fald. Tvivlen på den sædvanlige agn havde dog sat ind, og der skulle gøres noget nyt. Efter 5-10 minutter viste en stor laks sig i overfladen midt ude i åen ca. 50 meter nedstrøms. Min kammerat løb ned til den og fik taget en halvt kast, da der gik fuglerede i hjulet. Jeg løb derefter ned forbi ham og begyndte at fiske området af.

– Kroppen var spændt op og klar til hugget, som forhåbentligt kom inden for de næste sekunder, men efter 7-8 kast var der lidt mere ro på igen. Jeg lagde endnu et kast skråt opstrøms, og blinket kørte med ned og på tværs af strømmen. Lige da blinket begyndte at stige op mod overfladen, nåede jeg akkurat at registrere en skygge komme nede bag fra, da jeg fik et kæmpehug i stangen. Så var der laks, tænkte jeg! Fisken gik med det samme dybt og stillede sig lige nede foran fødderne på mig.

– Bremsen blev justeret, og der kom godt med pres på fisken, som gerne ville over til modsatte brink. Fisken kom i overfladen midt ude i åen, og jeg fik konstateret, at det i hvert fald ikke var verdens største laks samt , at den havde en stor skade på halen. Pulsen faldt derfor lidt igen. Efter nogle sekunder kom fisken atter i overfladen, og vi kunne tydeligt se, at der ikke var tale om en laks, men en havørred. Endda en rigtig god en, så pulsen kom atter op igen! Efter cirka to minutter med never på kom fisken i nettet, og glæden var stor, for den var fandme fed. Havørreden var 66cm og hele 3,9kg, hvilket er min fedeste havørred til dato. Så weekenden endte alligevel med at blive vellykket.

 

Et grønnere valg - Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This