– 14 dage med intensivt fiskeri er slut, fortæller Maciek Popielski. – Arbejdet kalder og jeg kan kigge tilbage på to uger, der har budt på lidt af hvert. – Jeg startede ud med en masse ture til de mest kendte pladser på Vestsjælland omkring Kalundborg, som da gav lidt fisk, men ikke i de mængder eller størrelser jeg havde regnet med.

– Jeg havde halvanden times køretur til pladserne hver morgen, for så at køre hjem igen for at komme igen senere på dagen, fortsætter han. – Der er blevet kørt, kastet og tænkt…Hvor er de stimer af fisk, der skulle være? Hvor er de større fisk? Tvivlen begyndte at ramme, da jeg dag efter dag kun fik mindre målsfisk.

– I juni sidste år startede jeg kystflue fiskeriet igen efter 12 års pause. Jeg havde ingen anelse om, hvor jeg skulle starte, men fandt et par pladser i efteråret, som jeg tænkte måtte indeholde fisk, så snart forårssolen begyndte at afgive sin eftertragtede varme.

– En dag i slutningen af marts begav jeg mig endnu engang afsted, og eftersom mit vækkeur ikke synes jeg skulle tideligt op, så ankom jeg til pladsen kl 10.00, og efter en gåtur på 20 minutter stod jeg ved vandet. En anden lystfisker kom gående og fortalte, at her ingen fisk var, samt at en fluefisker længere nede af kysten havde fået 2 under målet. Når man hører sådan noget, så tænker man straks, at det må kunne gøres bedre. Der skal være fisk på kysten nu. Hvor skulle de ellers være?

– Kraftig vind fra venstre samt lyset fra solen gjorde, at jeg kunne se et tangbælte langt ude, som jeg aldrig har set før. Jeg vader ud, så jeg lige akkurat kan ramme med 5 meter line plus forfang ind i det nyfundne tangbælte. Pludselige er der et tag i linen, og det kraftigt sug mærkes i linen. Min klasse 5 Winston krøller helt sammen, og fisken hopper fri af vandet. Med rystende knæ begynder en nervepirrende fight, som man kun kan drømme om.

– Efter 5 minutter med en god mængde bagline ude ryger krogholdet. Jeg vil ikke komme ind på, hvor stor fisken var, da det nok ville føre til en indlæggelse på sankthans. Men stor det var den, og den spøger stadig i min bevidsthed. Jeg får samlet tankerne og fokuserer på et kast i samme retning. Fluen lander nøjagtig samme sted.

– 1 tag, 2 tag, 3 tag….. Fluen når næsten ud af tangbæltet, da jeg mærker et forsigtigt hug, der mest af alt føles som en hornfisk. Jeg løfter stangen, og kan mærke en god vægt i den anden ende. Fighten er ikke så dramatisk, som den første fisk, men er ude af vandet et par gange. Denne gang vil jeg trække fisken på land og under forsøget ryger krogholdet…

– Jeg var gået væk fra traditionelle fluer bundet på krog, netop fordi jeg mistede mange fisk. I dag var det ikke til at holde ud, 2 gode fisk med den sidste der nok lå på omkring de 60cm var smuttet af krogen. Jeg sætter en lille rørflue kutling på, monteret med swingtube samt en lille str. 14 Owner trekrog. Jeg vader ud igen og kaster til samme tangbælte som før.1 tag, 2 tag, 3, tag – BANG – fluen bliver taget brutalt. Jeg er ikke længere nervøs for at miste fisken, i og med at jeg aldrig mister fisk på rørfluen. Fisken springer et par gange og krøller klingen godt sammen, men den kommer sikkert på land. Målebåndet viste 63cm og spejlblank.

– Kastet efter får jeg en mere på 62cm – igen spejlblank, og den ryger som den første også retur. I andet kast efter den sidste fisk får jeg endnu et fint hug. Jeg får landet fighten og må desværre konstatere, at fluen er slugt så kraftigt, at det ikke vil være forsvarligt at genudsætte fisken. Den er 63 cm og lidt slank, men stålblank.

– Jeg har de seneste par dage oplevet et forrygende fiskeri med dage, hvor 5-10-20 fisk over målet var været en realitet. Der har været en del fisk over 50 cm samt en fisk på 65 til at toppe ferien med, slutter Maciek. 

 

Hvidovre Sport

 

Maciek Popielski med fisk på

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This