– Lidt træt og stadig med tømmermænd, tog jeg afsted til Stevns for at få lidt luft, fortæller Filippo Bernardis. – På kysten mødte jeg nogle fiskere, som var på vej tilbage til bilen. Desværre havde de ikke fanget noget og heller ikke set meget liv i vandet.

– Efter en times tid på den første plads, besluttede jeg at tage af sted til en ny plads, selvom den så rigtig fin ud med bølger og grumset vand, men jeg vidste at strømmen ville ramme kysten hårdere et andet sted. Det må vi lige prøve, tænkte jeg!

– Da jeg ankom på plads nummer 2, så jeg igen nogle trætte fiskere, som var på vej til bilen fra en fælles nultur. Nå – situationen så ikke så god ud! Der var gang i vandet, men det så meget klart ud, og temperaturen målte omkring 3 grader. Det var ikke så meget, men vandet ville stige meget i de næste to timer. Og hvis jeg var heldig, så ville det varme vand tage nogle fisk med ind. Kast 1, 2, 3 …. stadig ingenting. Hvad hvis jeg prøver at bruge en ophængerflue? På første kast med ophænger tog en fisk på 50 cm blinket hårdt, og det gav en fed fight med mange spring i luften.

–  Og så lige efter skete det! BIM BUM BAM! En anden fisk tog blinket endnu hårdere, og den føltes meget tung! Min adrenalin og nysgerrighed røg i vejret og efter et par minutters kamp, sprang en kæmpe havørred op af vandet. Det var den største havørred jeg nogensinde havde haft på krogen! Fisken var helt nervøs og den sprang i luften mange gange i træk, men efter 10 minutter blev den træt og kom ordentligt i nettet. Det var en helt blank nedfalder, der havde været i havet et stykke tid. Jeg var så stolt og glad. Den var så smuk og selvfølgelig besluttede jeg, at den skulle slippes fri igen. Fisken målte mere end 70 cm, men jeg ved ikke hvor meget mere, og heller ikke hvad den vejede. Men sådan er det bare, og jeg er bare taknemmelig for, at jeg kunne kæmpe med sådan en fisk. Begge fisk blev fanget på F22 blink i 26 gram fra MS Lures.

 

Et grønnere valg - Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This