– Forleden besøgte jeg forskellige fiskepladser inde i fjordene og på den åbne kyst, fortæller Filippo Bernardis. – Vejrudsigten sagde høj sol samt nordøstlig vind, og hvis I ikke kender de Østsjællandske kyster, kan jeg fortælle, at østenvind gør det lidt sværere at finde vand. der er fiskebart her omkring.

– Mit fiskeri starter normalt før solen går op. Men – på grund af hygge med vennerne natten før blev det lidt sværere at komme op meget tidligt. Fiskeriet kunne derfor først begynde klokken 10 om morgenen, hvor vandet var helt stille og meget klart, men hyggen trumfede fiskeriet… Jeg fiskede med fluestang, og mine venner med blink. Da vi stoppede klokken16, var der desværre 0 fisk – men vi hyggede os! Dagen efter – søndag – startede fiskeriet meget tidligere omkring klokken 5.30. Desværre satsede vi på den forkerte plads. Der var meget tang i vandet, og vi fik tang på krogen ved hver eneste kast. Til gengæld var solopgangen den smukkeste!

– Når jeg er træt har jeg en tendens til at lave dumme fejl, og dagen bliver altid mere spændende jo trættere jeg bliver. I lørdags gik det ud over mine blink. Jeg lagde dem på taget af bilen lige før vi kørte hen til plads nummer 2. Da vi ankom kunne jeg se, at jeg manglede min boks med 20 woblere og blink. Denne lille fejl kostede mig 400 kroner i ødelagte blink og mere end en god times fiskeri til mig og Stefano.

– Endelig kom vi dog på plads klokken 8 om morgenen, og vandet på Stevns var som vi håbede – nemlig dejlig grumset og uden tang. Perfekte forhold for jagende havørreder! Vi sagde knæk og bræk til hinanden og fiskeriet kunne startes. Det tog kun fem kast før en solid og blank havørred tog mit F35 blink fra MS Lures i fuld fart. Den var ikke den største, men den var en af de smukkeste havørreder, jeg nogensinde har set. Og det er jeg også glad for!

– Efter adrenalinen stilnede af, kom der ro på igen og den fortsatte resten af dagen. Vandet begyndte at blive klarere, solen blev stærkere, og fiskene forsvandt. Jeg tror mere og mere på, at når solen er høj, og vandet bliver mere roligt, er det en smule sværere at snyde en havørred. Men sådan er det bare!

 

Friluftsland

 

 

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This