– Det var blevet slutningen af maj, og vejret begyndte for alvor at vise sig fra sin bedste side, fortæller Anders Jepsen om sit lives bækørredtur for lidt over en uge tid siden. – Dette er en tid, som jeg personligt selv ser frem til med stor glæde hvert år. Hele foråret havde stået på havørredfiskeri ude på kysten samt jagten på forårs laksen i de vestvendte åer, men nu var tiden endelig kommet til at pakke det lidt tungere udstyr sammen og finde den lette fluestang frem. Vejrudsigten sagde omkring de 25 grader gennem hele den kommende weekend, og disse målinger gjorde, at der lige pludselig skulle handles og planlægges. Hurtigt.

– Jeg rev derfor hurtigt den kommende weekend ud af kalenderen, da min mavefornemmelse sagde, at det var nu de store klækninger af majfluer fandt sted. Udover fiskeri så brænder jeg også for at lave video. Jeg begyndte derfor så småt at lege med tanken omkring, hvor vildt det vil være at få sit livs bækørred på tørflue – og så endda, måske, på film!

– Min kæreste og jeg kørte derfor hen til et sted i lille Danmark, hvor jeg om efteråret har fanget nogle flotte bækørreder. Hver eneste gang, at disse store bækørreder gled henover netrammen i det sene efterår, florerede de samme tanker, gang på gang, gennem mit hoved. “Tænk, hvis den blev fanget på tørflue…”. Derfor blev denne spontane tur et resultat af mange års drømme og fantasier, og det var derfor en helt surrealistisk oplevelse, da vi første aften fandt et stræk, hvor den ene store bækørred efterfulgt af den anden tog føde til sige på overfladen.

– Det lykkedes også at overliste drømmefisken. Anden aften blev kastet lagt perfekt, og i nærmest slowmotion blev majflue imitationen inhaleret. En intens kamp begyndte, og nerverne sad uden på tøjet. Jeg kunne tydeligt både se og mærke, at dette var min største bækørred på tørflue nogensinde. Så da fisken gled ind over netrammen, og en smuk tyk og fed bækørred på 50 cm plaskede rundt i nettet, var det næsten ikke til at forstå. Vores mission var lykkedes.

– Man skulle tro, at denne fisk var højdepunktet på turen. Men dette blev langt fra tilfældet. En anden god fisk begyndte at vise sig nede i åen. Jeg fik sneget mig tæt nok på, og da kastet lå perfekt, kom fisken op og tog min flue på overfladen. Heftige skumsprøjt og en stang, som var flekset i bund indikerede med det samme, at dette heller ikke var nogen lille fisk. Faktisk var den endnu større. Endnu et nervepirrende tovtrækkeri begyndte. Til sidst gav fisken heldigvis op, og jeg kunne sikkert lande den i mit net. Jeg var målløs. Aldrig havde jeg troet, at næste kast ville give endnu en ny PR på tørfluen. En vild fisk, som denne gang målte hele 59 cm!

Denne weekend vil blive husket i lang tid. Formentlig for altid. Og jeg fik videomateriale til en film, som jeg slet ikke turde drømme om før denne tur blev planlagt. Filmen ligger på JustfishingDK’s youtubekanal, hvor jeg i fremtiden også vil lave mange flere videoer. Bækørredfilmen kan blive set her

 

Friluftsland udsalg
Anders Jepsen med turens næststørste bækørred på 50 centimeter

Anders Jepsen med turens næststørste bækørred på 50 centimeter.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This