– Vi var i alt tre kammerater afsted, fortæller Mikkel Finderup. – Det var et nyt sted for os, men vi havde hørt lovende ting derfra. Så vi var alle super optimistiske. 

– Christian, min ene kammerat gik 500 meter i forvejen, imens Mads Juul og jeg fiskede det første stykke af ned imod Christian, fortsætter han. Der var en fræk bund med sand og store stykker med tang og sten. Vi stod på sandet og fiskede de mørke stykker af, og der gik ikke længe, før Mads Juul fik første fisk – en fin havørred på 57 cm. Mads fiskede med blink og ophænger flue, mens jeg gik med to fluer efter et bombarda flåd. Det viste sig, at fisken havde taget hans flue.

– Christian ringede lidt efter og fortalte, at han allerede havde fået to over målet, og netop som vi ringede med ham, fik han endnu en fisk på. Mads og jeg satte derfor farten op, og indhentede Christian, som havde fundet en stor stime fisk. Vi havde skiftevis kontakt og en masse forsigtige følgere, så vi besluttede efter 30-40 minutter at gå videre, da de var for forsigtige.

– Sidst på dagen ved en 14.30 tiden, skulle jeg hjem. Jeg forlod Christian og satte kursen imod bilen. Jeg havde lidt opgivet håbet, og fiskede ikke så koncentreret længere. Men ved et område med mørk bund, fik jeg pludselig et hårdt hug 15-20 meter ude foran. Jeg blev lidt overrasket, men kunne hurtigt mærke, at det måske var en fin fisk. Nogle gange bliver jeg snydt, men da jeg kunne mærke et par tunge hovedryst, som et par tunge langsomme ryk i stangen, vidste jeg, at det var en fin fisk. Jeg kiggede efter Christian, som jeg desværre havde fået lavet en 100-150 meters afstand til. Han kunne derfor ikke høre mig, da jeg piftede til ham. Så jeg var klar over, at denne måtte jeg selv få nettet.

– Fisken fulgte lidt med ind, og da den var cirka fem meter fra mig, tog den et hårdt langt udløb. Min bremse var stillet en tand for stramt, så min stang blev revet ned imod vandoverfladen. Nu begyndte mit hjerte for alvor at hamre. Jeg fik den igen ind for en fem meters afstand, og igen tog den et langt udløb. Den havde endnu ikke vist sig, da den var blevet nede over den mørke bund. Det eneste jeg kunne se, var min line og mit bombarda flåd, der skar igennem vandet fra venstre til højre.

– Tredje gang jeg fik den ind, holdte jeg stangen højt. Jeg ville se den. Og det fik jeg. Jeg så hovedet og siden, da den vendte rundt og tog et mindre udløb. Den var stor og blank. Jeg fik mit net op fra mit vadebælte, og lagde det ved min side. Denne fisk ville jeg ikke miste. Christian havde omsider set, jeg stod og baksede med et eller andet. Så han var begyndt at gå imod mig. Jeg er ikke den bedste med et net og et langt forfang, så jeg koncentrerede mig virkeligt, men den vendte rundt, hver gang den så nettet. Jeg stod helt nede i knæ med en bred fodstilling. Jeg var klar, men jeg måtte igen og igen, smide nettet ved min side, da den hånd skulle bruges på hjulet. Til sidst kunne jeg se den var træt, så jeg satte nettet dybt ned og trak fisken ind over det. Boom, der lå den. Hold kæft en fisk, slutter han.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This