– Jeg har lige været et par ture i havnen med familien, fortæller Aksel Skibsted. – Om eftermiddagen cyklede mig og drengene mod Nordhavnen i Københavns Havn i håbet om at fange nogle torsk. Vi fiskede et sted, hvor vi har oplevet noget fantastisk fiskeri på det sidste. 

– Et stykke tid før skumringen meldte torskene sig. Vores mindre fiske-erfarne ven Albert landede tre pæne torsk inden for 25 minutter, hvor han alle tre gange troede, at det var bundhug. Det viste sig at være pæne fisk mellem 40 og 50 centimeter. Jeg landede selv et par torsk, da mørket for alvor meldte sig. Frederik, som kun har fanget små-aborrer på en tur til Sverige, fik et hug helt ude i kastet, lige inden vi tog hjemad. Efter en god fight, landede han en flot torsk, som målte 60 centimeter. Til vores store overraskelse viste det sig, at den lige havde spist en ål, som målte 36 centimeter. Det var noget andet end krabber og småfisk, som normalt viser sig under rensningen af havnetorsk… Alle fisk blev taget på små jigs i afdæmpede farver. 

– Dagen efter spurgte min storebror, om vi skulle ud og prøve nogle nye gennemløbere. Jeg plejer meget sjældent at sige nej til en fisketur, så jeg hoppede på cyklen en gang mere. Det skulle vise sig at være en god ide, for fire havørreder kom på land – med den største på 52 centimeter. De tre andre var fisk omkring målet. Jeg valgte at hjemtage én på 43 centimeter, da den uheldigvis blødte fra gællerne, og nok ikke kunne klare en genudsætning, desværre. Skønt at få bekræftet, at man ikke altid behøver at fragte sig selv til Skjern, Karup eller Djursland for at fange fedtfinner! 

 

Friluftsland

 

Liv og glade torskedage i Nordhanven, som er en del af Københavns Havn.

Liv og glade torskedage i Nordhavnen, som er en del af Københavns Havn.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This