– Vinterfiskeriet efter gedde kan være fantastisk godt, især her i de kolde måneder, hvor de tykke madammer virkelig får en vægt, der er værd at skrive hjem om, skriver Frederik Frederiksen fra Team Korsholm. – Jeg var taget ud i noget lokal kanalvand, sammen med min nye kollega Dennis, som normal er en rigtig kystdreng, for at overliste de tykke madammer inden lukketid.

– Godt ankommet til spottet, får vi rigget stængerne til og snakket om taktik til dagens fiskeri. Snakken går på hvor og hvorledes dette spot skal fiskes – både som info, men også som en kærkommen hilsen til min nye kollega. Vi havde vel fisket 1 time, da der pludselig skete noget. Jeg selv fiskede med svenske special gummi shads og min makker med flue – ja selvom det jo nærmest var umuligt med 18 m/s. Under indtagningen til et nyt kast, bliver agnen inhaleret lige uden foran brinken, og derefter går fisken dybt ud i en rende i vandet. Jeg kan mærke, at det er en god fisk, og at den er tung. Da fisken for første gang kommer til syne i vandspejlet, tænker jeg, at det er en fin fisk, men da gedden for anden gang kommer op til overfladen, kan jeg se, at jeg virkelig har fat i en buttet madamme. Jeg får råbt til min kollega, at han lige skal skynde sig med nettet, og han smider alt, hvad han har i hænderne samt kommer frem og netter den flotte gedde – en rigtig holdindsats. Da vi får fisken ind på lavt vand kan vi se, at den er i en rigtig god kondition, og jublen vil ingen ende tage. Så er vi jo ligesom i gang ikke! Vi får afkroget fisken og tager nogle billeder, hvorefter hun får friheden igen: Så er det ud og lav babyer med dig igen mutter.

Fisken målte 100cm rent og vi skynder den til cirka 9 kilo – altså en rigtig tyksak.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This