I de seneste to dage har EFSA’s tyske afdeling afholdt EM i artsfiskeri med udgangspunkt fra Spodsbjerg havn på Langeland.

Denne gang var det fladfisken der stod på programmet for den årligt tilbagevendende konkurrence, og Danmark stillede med to landshold, og et antal hold i de forskellige underkategorier. Danmarks A-hold bestod af kutteren Fyrholms skipper Martin Hubert, samt Michael Lorenzen, Eskild Pedersen, Søren Kristensen og Cees Vader. B holdet var sammensat af de dygtige lystfiskere Nichlas Iversen, Sven Åge-Madsen, Klaus Petersen, Brian Lorenzen og Jan Nielsen, og lad det være sagt med det samme; Begge hold klarede sig rigtigt flot!

I konkurrencen – der er Catch and Release – gjaldt det om at fange fladfisk fra 0 centimeter og op. Antallet af point afhang af størrelsen: 0-40 centimeters fisk gav 1 point per fisk, mens fisk over 40 centimeter gav hele 10 point.

Den første dags fiskeri var det dejligt vejr med vestlige vinde således, at der kunne fiskes i læ på østsiden af Langeland. Strømmen var nordgående, og de erfarne skippere havde fuldstændigt styr på fisken der boede en god time nord for Langeland, hvilket begrænsede fisketiden. Det var dog sejltiden værd, da der var vilde mængder af fisk på pladsen. De bedste fiskere kunne notere sig for hele 65 fisk på de fire timers fiskeri. Dagens mand i skysovs var svenske Magnus Landtblom, der kunne notere sig for hele 6 fisk over de magiske 40 centimeter. For det danske A-hold var dagen også gået ganske udmærket, da de kunne notere sig for en samlet anden plads, mens B-holdet lå på en flot 3. plads.

Forhåbningerne var derfor store, da skibene på anden dag stævnede ud i den tiltagende vestenvind. Strømmen var vendt, og var nu sydgående, men dette havde dog ikke den store indflydelse på fiskeriet – måske bortset fra, at der nu var længere imellem de store fladfisk og endnu flere af de små. I gennemsnit fangede folk 10 fisk mere per mand i forhold til den første dag, men da størrelsen manglede havde det ikke den store indflydelse på slutresultatet, hvor Sverige løb med guldmedaljerne.

Danmark fik dog en flot sølvmedalje til A-holdet, mens B-holdet kunne hænge bronzemedaljerne om halsen.

I firemands-hold gik det dog endnu bedre for vores skrappe lystfiskere, der stolte kunne modtage pokal og guldmedaljer ved aftenens ceremoni, der ifølge Martin Hubert var afslutningen på et flot og velgennemført stævne hvor det vakte stor glæde, at se en del nye ansigter.

Den tidligere europamester i artsfiskeri, Nichlas Iversen, hev forøvrigt en flot bronze-medalje hjem til Danmark i den individuelle konkurrence – blot to point efter vinderen, Magnus Landtblom fra Sverige.

Næste gang der skal krydses fiskestænger på den internationale scene, bliver det fra Olafsvik på Island, og DU kan være med. Læs meget mere på Dansk Havfisker Forbund’s hjemmeside www.dhf.net, hvor du også kan finde kontaktinformation.

Stort tillykke fra Fisk og Fri til de danske drenge, med det flotte resultat ved EM i artsfiskeri!

 

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This