efter-1Det gode vejr var med eleverne fra Efterskolen Flyvesandets fiskelinje, da de var på årets linjefagstur, der gik til Simrishamn i Sverige.

Elever og lærere mødtes med Jan Svenstrup fra Svenstrup Sportfishing, der har mere end 25 års erfaring med småbådsfiskeri.
Målet med turen var, udover det sociale med hygge, kammeratskab og forskellige oplevelser og aktiviteter, at der skulle trollefiskes i 3 dage.


– Der blev fisket fra klokken 10 om formiddagen til 20 om aftenen alle tre dage, Fortæller Joachim Sørensen, der er lærer på skolens fiskelinje og fortsætter. – Det blev tre dage, der bød på mange landede laks, men på grund af den svenske lov om fedtfinne på laksen, var det under halvdelen af de landede blanke fisk som blev hjembragt.

efter-2Der er kun fedtfinne på de vilde laks, og de skal, i følge den svenske lovgivning, sættes ud igen. Laksene fra dambrug har ikke fedtfinne, så de må gerne hjembringes.
Havde man i stedet sejlet ud fra Bornholm, havde det været den danske lovgivning, der var den gældende, og så matte alle fiskene tages med.
Ud af de tre dage på søen, var dag to den absolut bedste, hvor der var ni hug og otte landede. Heraf blev de tre hjembragt. Fangsterne for de tre dage så således ud:
Dag 1: 1 stk. på ca. 4 kg hjembragt. Dag 2: 3 stk. hjembragt. 6, 7,5 og 10 kg. Dag 3: 1 stk. hjembragt på 9,5 kg.

– Vi havde ni elever med fra Efterskolen Flyvesandet. Heldigvis oplevede alle eleverne at fighte en laks, og det var Toke Agger, der landede den største laks på 10 kg,” fortæller fiskelærer Joachim Sørensen.

Joachims kollega, Michael Frandsen, supplerer: – Vores elever har haft en fantastisk fiskeoplevelse og nogle kanon dage på vandet. Vi har haft meget planlægning i forbindelse med turen, men det er mindst lige så meget Jan Svendstrups fortjeneste, at vores elever har haft sådan en god oplevelse. Han var på turene meget fokuseret på, at ramme de rigtige forhold og analyserede konstant strømforhold og højdeforskelle. Han var meget behjælpelig med at skifte agn og blink og havde en kæmpe erfaring og viden vi alle kunne trække på. Det skal han have stor tak for.
Det er absolut ikke sidste gang at der skal trollefiskes i Østersøen erkender de to lærere enigt.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This