Morten Jensen sidder her med den flotte duo fra Stevns på hhv. 2,4 og 3,2 kilo.

01-11-2012 – MORTEN JENSENsom har prydet vores fangstrapporten gennem et stykke tid bliver ved at hente den ene flotte fiske efter den anden – her kommer hans beretning:

– Efteråret præges jo som ofte af mere eller mindre farvede fisk, men hvis man opsøger de rigtige pladser, kan man være heldig, eller dygtig, at løbe ind i det pureste sølv.

– Dette var hvad der skete mig for de første dage i uge 42. Allerede mandag kaster Møn en flot blankfisk af sig på 53 centimeter, og tirsdag er det så Stevns, som tilsmiler mig med en blankfisk på 56 centimeter.

– Derfor får Stevns muligheden for at gære det samme dagen efter. Jeg tager til pladsen, hvor jeg kan se, at der allerede er fiskere, men nu er jeg jo kørt den lange vej, så fiskes skal der.

– Ved vandet er forholdene perfekte, med uklart vand, men ikke for meget, og rimelig god gang i vandet. Jeg finder mit hotspot og starter fiskeriet. Inden længe hugger den første lille blankfisk rejen, og den holder lige mål, men får friheden igen – med beskeden: Send din storebror denne vej!

– Det forstod den, og jeg tager endnu en lettere farvet hanfisk på 46 centimeter. Det stopper dog ikke her, og lidt senere hapser jeg endnu en målsfisk. Det spiller med fluestangen. De fire andre fiskere på pladsen fisker med spin og har ikke landet noget endnu. Mens jeg hygger mig med mine fangster, kommer endnu et forsigtigt træk i fluen. Jeg sætter fart på og så et stop.

-Og så er der en god fisk for enden af linen. Flere akrobatiske spring og noget tovtrækkeri senere, kan jeg lande en smuk tyk blankfisk på 56 centimeter og 2,4 kilo, fortæller Morten og fortsætter.

– Det fejres på behørigvis med en kop øl, inden jeg trasker tilbage i baljen. Der går dog ikke længe inden der igen er bud efter rejen. Denne gang kommer hugget kontant, og rejen placeres lige i saksen på fisken. Den starter med et lækkert spring, og jeg kan se, at den om muligt er bedre end den foregående.

– Den giver en brag kæmp, med flere udløb og spring, men til sidst må den give op – og endnu en smuk fisk af det pureste sølv, kan landes. Denne fisk viser sig at være 63 centimeter og 3,2 kilo! To tykke torpedoer. Jeg kigger lidt over på spinnefiskerne og sender dem en kærlig tanke: Fem fisk til fluestangen, fire mod en på Stevns. Jo, fiskene kan være selektive, slutter Morten

Alt i alt blev det til tre dage med 11 fisk på land og kun to farvede og en under mål for Morten Jensen med fluestangen.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This