Kystfiskeriet efter havørred kan være drilsk, og ofte kan det virke som om, at fiskene lige inden opgangen i åerne kan være nærmest humørsyge. Den ene dag vil de intet – og den næste dag hugger de vildt aggressivt. Og nogle gange giver deres aggressivitet sig ikke udsalg i reelle hug, men snarere angreb – eksempelvis ved, at de dasker til agnen med halen.

Med appen Fangstjournalen, der betales af vores Fisketegnsmidler, fører DTU Aqua statistik på de indberetninger, der kommer fra de danske lystfiskere. Via App´en kan man blandt andet se hvor mange havørred, der fanges pr. times fiskeri på kysten. Her vil det nok overraske mange, at der ifølge de over 26.000 fangstindberetninger indberettet til Fangstjournalen faktisk fanges flere havørreder pr times fiskeri om efteråret end om foråret, der traditionelt regnes som den bedste tid på kysten. Om efteråret fanges nemlig i omegnen af 0,3-0,4 havørred pr times fiskeri, mens der om foråret fanges cirka 0,2 havørred pr times fiskeri.

En af dem, der har oplevet det gavmilde efterår på kysten, er Sven Riber Hougaard, som skriver: – Efterårsfiskeriet er noget helt særligt, og det er noget, som jeg altid vil holde af. Jeg har igen været en dejlig tur på kysten, hvor jeg havde fire fine fisk oppe og vende. Den største var omkring 60 centimeter, som du kan se på billedet ovenfor. Alle fisk blev taget på fluestangen og genudsat igen.

Har du også selv været ude og lufte fluegrejet, så hører vi meget gerne om dine bedrifter. Send os en lille historie og et foto til jb@fiskogfri.dk.

 

Forshaga Akademin

 

Seneste data fra DTU Aquas app Fangstrapporten viser, at der fanges flere havørred pr time om efteråret.

Seneste data fra DTU Aquas app Fangstrapporten viser, at der fanges flere havørred pr time om efteråret. Denne smukke fisk, blev taget af Sven Riber Hougaard på fluestangen.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This