– Jeg er netop hjemvendt fra “studietur” i Canada, fortæller Søren Wiggers fra Blue Rock. – Det har været en meget lærerig tur, hvor vi har haft mange gode samtaler med størguider og fagfolk, hvor vi har snakket om den hvide stør, dens habitat, fødeemner, fiskenes kondition, hvorfor de skades, fiskemetoder, agn, grej og meget mere.

– Vi have super sommervejr med masser af sol og 23-26 grader hver dag, hvor det – efter årstiden – burde have været regn og rusk samt kun 10-15 grader. På seks fiskedage fangede vi 29 stør på mellem 2-200kg og fire sølvlaks. Den største fisk fangede undertegnede, og det var en ordentlig basse på cirka 200kg (estimeret). Den var 300cm i fuld længde. Det var største stør landet hele ugen blandt alle turbådene.

– I Canada måles fisken kun til kløften i halen og herved fremkommer en lidt kortere længde på 9fod og 2 tommer. Den bed på et helt laksehoved og leverede en hård fight på cirka 40 minutter i strømvand med mange lange udløb, men heldigvis sprang den ikke. Det var en fed fight, som kunne mærkes i kroppen tre dage efter. Til sidst skal der lyde en stor tak til Jan Sandersen og Anders Pedersen for at gøre turen mega hyggelig, med gode grin samt fantastiske natur- og fiskeoplevelser. Det må vi gøre igen en anden gang!

 

Tohatsu

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This