– Det er efterhånden min erfaring. Sådan lyder det fra Kim Nørgaard Kruse. – Mange sværger til natfiskeriet i sommermånederne, og det er da også helt korrekt, at ofte kan vandet eksplodere, når mørket er faldet på. Men, da jeg ikke er den store natugle, har jeg efterhånden måtte finde andre måder, hvorpå jeg kan fange mine sommerørreder – og her er jeg blevet gode venner med kraftigt regnvejr.

– Sommermånederne byder tit på store regnskyl, som ofte er korte, men der falder meget regn på kort tid, og hvis du kan lære at ramme de gode sommerpladser med stærk strøm lige efter sådan et regnskyl, så kan man opleve et fantastisk fiskeri.

– På årets første sommerdag havde jeg spottet netop sådanne forhold på en af mine ynglings sommerpladser. Strømmen stod perfekt lige ind mod spidsen, og der skulle falde 5-8mm på en halv time. Jeg sørgede for at være på pladsen før regnen kom, og her mærkede jeg da heller intet. Så tog fanden ved himlen og åbnede for sluserne. Heldigvis holdte min vadejakke det værste regn ude, og da regnen stoppede, genoptog jeg mit fiskeri, mens skyerne stadig dækkede for solen.

– Allerede i første kast får jeg et tungt hug, og det er en god fisk – rigtig god endda, men den står af. Pokkers! Min erfaring bar dog frugt endnu en gang. Herefter gik der 5-10 minutter med mange aktive fisk i overfladen og store trykbølger efter min agn. På et tidspunkt får jeg et hug som jeg hurtigt kan konstatere var en hornfisk, men få indspinninger på hjulet senere får jeg et rigtig godt hug fra en super stærk og rigtig flot 56 cm havørred, der havde hapset min 12 grams Skinz fra 60Lures.

– Efterfølgende fik jeg yderlige fire fisk på en halv times tid. Alle havørrederne var mellem 45 og 50 cm samt i hammergod stand. Alle fik friheden igen. Da solen brød igennem skyerne forsvandt al aktivitet. Men – en fantastisk eksplosiv halv times fiskeri rettede op på en svær maj måned. Så kom ud i regnen venner, så kan I beholde jeres nattesøvn.

Knæk og bræk fra @kimnoergaardkruse

 

Hvidovres Sport
 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This