– Jeg har netop været på havtur med Ole Jessen og Jesper Flindt, fortæller Bettina Jørgensen. – Vi havde besluttet at gå efter sej og torsk i Langelandsbæltet, men vidste at det kunne blive svært fiskeri, da der var meget strøm og mere vind end forventet. Samtidig havde der ikke været de vilde meldinger om torsk dernede i noget tid, så forventningerne var ret beskedne. Vi ville egentlig bare have en hyggelig dag sammen på vandet. Men første gang vi stoppede båden for at begynde og lede efter lidt fisk, kunne vi se på ekkoloddet, at der var fisk.

– På Panoptix kunne man virkelig se, hvordan der kom en stor stime jagende fisk ind under båden, så vi fik travlt med at få agnene i vandet. Vi kunne lige så tydeligt følge vores pirke hele vejen fra båden og ned til vandet på Panoptix, og vi kunne se, at vi ville ramme lige i bulls eye. Heldigvis var fiskene hugvillige, og ingen af os nåede bunden, før vi havde fisk. Tre flotte torsk på 5-6 kg blev det til.

– Da vi havde fået dem i båden og var klar til en ny omgang, ville man jo normalt flytte båden og sejle tilbage, men vi kunne se, at de kom foran båden og var på vej igen. Så vi skyndte os at sænke agnene i vandet igen, og bum – så fik Ole og Jesper fisk på samme tid. Jeg følte jeg rørte Oles line, så jeg ville skynde mig at hale ind, for at kaste ud et andet sted. Men da min agn var tæt på overfladen, blev den pludselig stoppet i vandet, og det blev virkelig tungt på det lette grej, som jeg stod med. Det var to pæne sej og en 3-4 kgs torsk, der var svømmet med op, og huggede på samme tid. Det viste sig så, at jeg aldrig havde rørt Oles line, men det var bare fisk der konstant svømmede ind i linen.

– Sådan fortsatte det i et par timer vil jeg tro, før fiskene forsvandt og først kom igen senere, hvor de var langt sværere, hvis ikke umulige at få til at hugge. Det var bare det vildeste fiskeri, med fisk der var vildt aktive. Det var imponerende at se på Panoptix hvordan de fulgte vores agn næsten helt op til båden, og hvordan de hele tiden svømmede frem og tilbage under båden. Et fedt værktøj, men også virkelig frustrerende i de stille perioder, hvor vi kunne se dem lige så tydeligt, samt se dem følge vores agn flere meter igennem vandet, for så at bøje af og svømme til bunden igen.

 

 

Torsk set på Garmin Panoptix

Torsk set på Garmin Panoptix

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This