– Så kom den helt store drøm endelig helt tæt på, fortæller Rene Larsen. – I mange år har jeg gået med drømmen om at få taget hul på mit big game fiskeri og efter halvandet års ventetid kom dagen endelig, hvor jeg havde fået sammensat den perfekte tur igennem Waterman – samt fundet den helt rigtige makker til mit nye eventyr. Min tur skulle starte i Texas med fiskeri efter de berømte pansergedder – alias alligatorgars, hvorefter vi skulle videre mod Stillehavet for at kæmpe mod den smukke og utrolig stærke marlin.

– Da vi ankom til floden Trinity River, mødtes jeg af et syn, som enhver lystfisker kun kan drømme om. Man kunne simpelthen ikke sejle 100 meter uden at have set de første 50 alligatorgars. Floden var simpelthen levende, og allerede efter en halv time fangede vi den første på 15 kg, og de kommende dage skulle vise sig at give godt, for her landede vi nemlig i alt 40 fisk. Men intet kunne måle sig med det monster, som vi trak op den sidste dag:

– Vi havde kun få timer tilbage af vores tredages tur, og vi fiskede med balloner som flåd, da jeg pludselig fik det vildeste hug. Jeg var ikke et sekund i tvivl om, at jeg havde fat i noget stort her. Den gik dybt og tungt samt lavede nogle kraftige udløb, og da den endelig kom til overfladen, mindede det mest om et dyr fra fortiden. Det var et monster uden lige. Jeg dirrede og rystede i hele kroppen af glæde, og det var helt klart en oplevelse, som jeg aldrig nogensinde vil glemme. Vi fik et reb om maven på den og fik den trukket op i båden.

– Det er en magisk fisk, der hersker på bunden af de mørke floder og med sin 219cm og små 70 kg er det helt klart en af de flotteste fisk, jeg har fanget.

Hør mere om turens anden del efter marlin efter sommerferien, hvor redaktionen er retur igen den 1. august.

En af de største pansergedder, der nogen sinde er fanget i Trinity River blev fanget af danske Jan Larsen. Læs historien her.

 

Friluftsland

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This