1. – Dagen var kommet til den planlagte og længe ventede fisketur med min gode kammerat, og målet var gedder på fluekæppen, fortæller Danni Kikkenborg. – Vi vidste godt, at iskeriet måske ville blive lidt svært pga den lave temperatur. Der var da også lidt is på vandet efter nattens minusgrader, da vi ankom til søen, men det var heldigvis kun inde ved kanterne.
– Ude på søen sejlede vi rundt i vores flyderinge og fiskede de oplagte pladser, men INTET skete. Vi havde kun været her en enkelt gang før, og det var i efteråret. Søens dybde var nogenlunde ens overalt, så hvor hulen var gedderne nu henne? Efter et stykke tid fangede min kammerat en fin fisk i en lille vig, og gedden var fyldt med igler, hvilket vi også forventede. Gedderne stod altså dybt og på bunden. Jeg fiskede videre og mærkede eller så stadig intet, så jeg tænkte, at der skulle prøves noget nyt. Jeg bandt derfor en skrigende pink geddeflue på med rattles indeni, og kort tid efter var der sku action: Fisk på fisk tog fluen. Jeg mistede en del og andre blev hængende. Endelig havde vi fundet dem. Fluen og indtagningens hastigheden var den rigtige og efter et langt kast ind i vigen, fik jeg fast fisk igen.. .
– Den gik dybt denne her. Jeg kunne ikke helt mærke, om det bare var en af de mindre 60-70 cm fisk, som er utroligt stærke eller om dette her var en bedre fisk. Et par tunge headshakes, og det at fisken stadig gik dybt, uden at jeg havde set skyggen til den, fjernede alt tvivl. Det var en rigtig fin fisk. Ingen rekord, men ihvertfald en bedre fisk. Der gik nogle minutter, og så fik jeg den endelig presset ind i nettet.
– Det er vist en gammel kriger, som jeg har fanget mig her, tænkte jeg. – Den var lidt slidt i betrækket efter kampe med andre gedder i søen og skulle nok ha været i lidt bedre stand vægtmæssigt, men stadigvæk en rigtig flot og lang gedde. Jeg målte eller vejede ikke fisken, da jeg genudsatte den efter et hurtigt billede.
Fiskeriet var gået helt i stå for min kammerat, og han spurgte mig, hvad hulen det var for en flue jeg fiskede med.Jeg sagde til ham, at det var pink, der gjorde udslaget.
– Pink er konge. Han fik hurtigt rodet i sin fluebox samt smækket en pink flue på forfanget – og wupti – så gik fiskeriet helt amok for ham igen.
Efter en god lang dag kunne vi konstatere ikke mindre end 15 fine gedder i hånden. Dagens største på 7.8 kilo som vi vejede fangede min kammerat og vi mistede vel omkring 10-15 stk, hver… Så det var da en meget fed og vellykket fisketur.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This