– Lige nu går fiskeriet efter fladfisk super godt, siger Mikael Andersen, der er skipper på Drost . – Forleden sejlede vi ud fra Langø Havn på Lolland klokken 7 i bælgravende mørke med 11 gæve lystfiskere, der havde mod på at fiske igennem på trods af meget vind og store bølger. Vi sejlede direkte over Langelandsbæltet og fandt læ under Langeland, hvor vi så lå hele dagen og fik 260 blandede fladfisk – dog mest rødspætter, Vi fik også en pighvar på 31cm samt en slethvar på 2510 gram, som du kan se på billedet.

– Drost er gammel slæbebåd fra Nakskov Skibsværft, som blev bygge i 1918. Min far startede med den som turbåd i 1986, og har løbende udviklet den til, hvad den er i dag, hvor jeg overtog efter hans død 2015.

– Men – fremtiden ser ikke lys ud. Efter at Corona 2 forår i træk har holdt folk hjemme, så bliver det 3. år i træk, at der ikke bliver fisket torsk fra min kutter i foråret på grund af kvoter, og det kommer sgu´ nok til at kunne mærkes. Jeg tror, at der er mange turbåde, som ikke overlever næste år, men så er det jo godt, at der er mangel på arbejdskraft i land. Det er bare synd for alle de mennesker, der ikke har en båd, og som er afhængig af at komme med en turbåd på vandet for at fiske.

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This