European Federation of Sea Anglers – i daglig tale EFSA – har besluttet af afholde EM i havfiskeri med udgangshavn i Helsingør fra d. 10-14 august her i år.

I pressemeddelesen fra EFSA siger præsidenten for Danmarks Havfisker Forbund – Allan Riboe – blandt andet følgende: – Der er mindst 30 arter at fiske efter i Øresund. Normalt ligger de bedste fangster på 12-17 forskellige arter på en dag – og der er endda spottet tun helt nede i Øresund de seneste år.

Der er tale om en fire dages catch & release konkurrence. Alle fisk uanset størrelse tæller – på nær fjæsinger. Bådene opdeles i styrbords og bagbords side med 12 fiskere på hver, og hver side har en daglig vinder som får 100% – efter hvilke de øvrige på samme side af båden gradueres. Den europæiske mester er den person, som har flest procent efter fire dage – og max antal point er altså 400. Fiskere der står lige, vil blive ranket efter prioriteringen point, antal af fisk og til sidst antal af arter.

Konkurrencens hovedkvarter vil være Marienlyst Strandhotel i Helsingør og både Hvidovre Sport, Sport Dres, Jans Lystfiskershop og Jan & Bos Lystfiskershop er på pletten med nødreserver af grej.

Det bliver spændende at se, hvem der vinder, og vi vil naturligvis dække begivenheden her på fiskogfri.dk. Du kan læse meget mere om konkurrencen her.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This