Jess Glargaard fra Kinetic har bevist, at dørgefiskeri med woblere kan være uhyre effektivt. Her er Jess med en stor gedde på 107 centimeter og 8,1 kilo, der huggede knaldhårdt på en Westin Jätte wobler i farven Concealed Fish.

26.5.2011 – TROLLING – eller dørgefiskeri – efter gedder har vist sig at være uhyre effektivt i maj måned umiddelbart efter gydningen. Jess Glargaard fra Kinetic har således haft et helt forrygende geddefiskeri med et stort antal fisk i båden.

– Jeg har dørget med store flydende woblere på fiskedybder mellem 3 og 6 meter, fortæller Jess. – Gedderne har stået koncentreret på toppen af knoldene eller på kanten af skrænterne. Fiskeriet har været helt forrygende med mange fisk i båden. Gedderne er ubarmhjertige og knalder hårdt til woblerne og krogningsraten er høj. Ekkoloddet med indbygget plotter har været til stor hjælp når jeg har sat et waypoint ved hvert hug. På denne vis har der tegnet sig et klart billede af, hvor tæt gedderne egentlig står på fiskepladserne. En af de seneste ture gav 21 gedder, hvor det var en Westin Jätte på 17 centimeter i farven Concealed Fish som krogede dagens største gedde på 107 centimeter og 8,1 kilo. Med så meget aktivitet prøvede jeg at lave et setup med et paternoster tackel, bundet op med en Westin Jerk. Et udemærket setup, hvor den traditionelle Jerk wobler blev præsenteret i en stille, glidende side til side bevægelse. Dette gav en del af de 21 gedder den dag! Med dette setup kan man tilpasse vægten efter dybden. Jeg benytter selv et lod på cirka 90 g på 3-6 meters dybde. Jeg plejer at sende loddet ned på bunden for derefter at dreje et par omgange på hjulet så selve loddet svæver lige over bunden. Skal der fiskes i andre dybder er det op til den enkelte at tilpasse tacklet efter forholdene og eget temperament, slutter Jess.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This