Rasmus Ditlefsen med sin 13,5 kilos PR-gedde.

Rasmus Ditlefsen med sin 13,5 kilos PR-gedde.

Rasmus Ditlefsen har sendt os denne opløftende fangstrapport med en super gedde.

– Det er fredag d.27 marts og jeg er på geddefiskeri med min kammerat Morten Guzek, inden fredningen indtræffer, fortæller Rasmus. – I håbet om at få min PR rykket lidt op, da den kun er på 7,7 kg, vælger vi at teste nogle nye agn fra Savage Gear, da fiskeriet er lidt trægt i starten.

Fiskeriet begynder herefter at gå nogenlunde og vi har ved turens slutning fået 25 gedder. Samtlige fisk ligger mellem 2,5-4,5 kg, så det er ikke det helt vilde, men en hyggelig dag. Vi er ved at pakke grej sammen, da den yderste trollingstang bukkede sammen og en fin gedde viser sig i overfladen.


Vi er begge klar over at det er dagens største fisk og at den ligger i den bedre ende af skalaen. Jeg råber til Morten at den da nok er 5-6 kg, hvortil han svarer at den da nok også er større, og at der er en lille mulighed for at det er min nye PR.

KÆMPE-gedder-123Morten får resten af stængerne ind og klargører afkrogsningsmåtte, cradle, kamera, vægt, mens jeg fighter fisken ind mod bådsiden. Her vælger den at stå stille et par meter under båden og er ikke til at rokke ud af stedet.

Pludselig tager fanden ved den og den går helt fri af vandet bagved båden. Her får vi syn for sagen og vi råber begge to i munden på hinanden, at den er over de magiske 10 kilo. Den begynder at tage nogle rolige men bestemte udløb hvor jeg bare må følge med. Tredje gang den kommer til bådsiden, nettet Morten fisken i et roligt men sikkert tag.

Et jubelbrøl genlyder fra os begge ud over vandet, og vi er begge klar over at den er noget større end 10 kilo. Vi kontrolvejer den to gange, og jeg kan ikke tro mine egne øjne, da vægten tæller opad. Den fortsætter 10 kg…11 kg…12 kg…13 kg…13,5 kg og min største danske ferskvandsfisk er en realitet. Vi får den målet til 115 cm og tager lynhurtigt en håndfuld fotos, før vi nænsomt genudsætter Miss Lucius.

Man må sige at den nye agn fra SG virker, da 18 ud af 25 gedder vælger at tage netop den agn. Det var en 20 cm, 3D Rattle Trout i farven ”Firetiger” fisket to meter efter en SG paravane over tre meter vand. Vi trollede med 2 km/t. Og fisken blev landet med en SG MP Pro stang monteret med et Okuma Cold Water hjul.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This