Jørn Zimmermand med én af turens flotte drømmefisk – en sailfish. HER PÅ FISK OG FRI kan vi godt lide historierne om de store fisk. Vi er endda så heldige, at vores læsere også deler ud af oplevelserne. Jørn Zimmermann fra Langå er en af dem. Og han er netop kommet hjem fra Mexico, hvor han også havde været i 2009. Han havde sønnen med som makker, og målet var at fange drømmefisk.

– Turen startede den 18. november og varede til den 3. december. Vi havde booket otte fiskedage med den meget dygtige skipper Alejandro Vargas, og hans panga Esturion. Vi fiskede med ham første gang i 2009 og var ikke i tvivl om, at det skulle være ham, vi skulle fiske med igen.

– De første fiskedage blev brugt på trolling efter sailfish og guldmakrel – eventuelt marlin. Vi oplevede et fint fiskeri efter sailfish og guldmakrel med flere fisk i båden af begge arter. Da turen egenligt var "reddet" med både sailfish og guldmakrel, var det med forholdvis "mættet" fiskeiver, at vi drog afsted på inshore-fiskeriet, som vi allerede hjemmefra havde besluttet, at vi ville afprøve.

– Vores første inshore dag viste sig at blive en helt ubeskrivelig oplevelse. Fiskeriet startede ganske få minutter fra vi hoppede ombord på båden med at trolle rundt inde i havnen efter snook, vi havde et enkelt hug, som desværre blev ved hugget. Herefter sejlede vi af sted mod vores fiskeplads til dagens fiskeri. Pludselig ser vi masser af småfisk springe for livet og masser af fugle, der spiser lystigt af de springende fisk. Vi fisker lidt i området og bliver belønnet med et par fine bonito på 3-5 kilo, som viser sig som værdige fightere på spinnegrej. Vi følger stimen af bonitos et par timer og oplever et helt fantastisk fiskeri med flere stærke fisk på krogen.

En anden drømmefisk til Jørn Zimmermand – kapital guldmakrel.

– Da vi er blevet "mætte" af bonitos sejler vi ud til "White Rocks", som er nogle klipper, der har fået navnet efter fugleefterladenskaber. Vi fisker lidt rundt op klipperne og pludselig for min søn et kraftigt hug helt inde ved klippekanten. Efter mange hårde og hurtige udløb kommer en flot Jack til syne i vandoverfladen. Skipper er hurtigt ude på siden af båden, og inden vi når at gøre noget, er den flotte fisk i båden.

– Der bliver taget et par hurtige billeder af den trætte fisk og mindst ligeså trætte fisker. Vi bliver enige om, at vi vil holde en lille pause fra fiskeriet og tage os en bid brød. Mens vi sidder og spiser vores medbragte mad, er der pludselig aktivitet bag båden. Vi ser ikke selv, hvad der sker, eller hvad der har været i vandoverfladen, men skipper tager meget resolut den ene spinnestang og agner en lille agnfisk. Han kaster 5-10 meter ud skråt bag båden og står ganske rolig med stangen i hånden. Efter ca. 1 minut giver han min søn stangen og siger med et glimt i øjet god fornøjelse. Min søn tager stangen og strammer linen op, hvilket resultere i et ca. 100 meter udløb af det der senere viste sig at være en 10-15 kilos guldmakrel. Vi får fisken ind til båden og får lavet lidt undervandsoptagelser med vores medbragte GoPro kamera, hvorefter skipper gaffer guldmakrellen, og alle bryder ud i jubel. Vi tager en stak fotos og kommer ved samme lejlighed til at kigge på klokken der siger tæt på fiskedag slut. Vi vender næsen mod havn og taler om hvor fantastisk en fiskeferie vi har haft. Stadigt med to fiskedage tilbage, fortæller Jørn.

Og hvis du vil læse mere om, hvordan de oplevede det fiskeri – så skal du købe det næste nummer af Big Game Magazine, der udkommer den 16. februar. Her får du historien om fangsten af den flotte Rooster….

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This