4,6 kilo flot blank havørred fra det vestsjællandske. Valdemar tog den på en 13 grams Snurrebasse under et hængende spinstop.3-1-12 – FØRSTE JULEDAG skulle der fiskes og grejet blev pakket, beretter 14-årige Valdemar Sven Svensson fra Højby. Af sted til Nyrup Bugt, hvor julefrokosten skulle fordøjes. Og det var tilsyneladende den perfekte lokalitet at tilbringe en første juledag:

– Omkring kl. 13.15 mærkede jeg nogle små nøk i stangen, og så en bule bag blinket. Lavede hængende spinstop, og fisken nappede et par gange meget forsigtigt, men huggede ikke rigtigt. Kastede et kort kast ud der hvor jeg fik de små hug, lavede spinstop, og igen pillede den lidt. Da jeg spandt ind igen efter spinstoppet, så jeg fisken efter blinket.

– Jeg kunne ikke se, hvor stor den var, for vandet var rimelig grumset. Jeg lavede hængende spinstop, kun 1,5 meter fra topøjet. Fisken huggede to gange efter blinket, inden den huggede hårdt 3. gang, og skød op i overfladen og plaskede rundt, inden den tog nogle hidsige udløb. Den sprang én gang næsten helt ud af vandet, men jeg kunne ikke se den ordentligt for alt skummet.

– Efter 8-10 minutter hvor den svømmede rundt tæt på mig og tog hidsige udløb, kunne jeg endelig nette fisken i første forsøg. Jeg løb ind på land, helt oppe at ringe, og gokkede fisken, til jeg var sikker på, at den var død. Jeg løftede fisken op, og så begyndte jeg ellers at tude, fortæller en rørt Valdemar.

– Dette var en vaskeægte drømmefisk, og det er blot min anden havørred over målet nogensinde. Helt stålblank. Der blev sendt bud efter familien, og så tog vi en masse billeder. I maven havde den en sild på 24 centimeter, og det så ud som om, at det meste af hovedet var fordøjet. Den har nok været 27-28 centimeter, da den blev spist, slutter Valdemar.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This