– Om jeg så skulle blive 100 år, kan jeg leve længe på fangsten af min 18 kilos drømmelaks fra Varde Å, som jeg fik i starten af maj, fortæller Poul Møller.

Da fisken blev fanget var der ikke meget, der slap ud omkring fangsten, men vi har netop fået en mail på redaktionen, hvor han løfter sløret for, hvad der skete den uforglemmelige dag ved åen.

– Det har taget mig tre år at fange en laks, men sikken en da det så endelig lykkedes, fortsætter Poul. – Vi var fem personer, der havde sat hinanden stævne hos Ole Olesen i hans hus i Hodde. Vi startede med frokost for derefter at gå ud og fiske. Klokken 17.30 mødtes vi til kaffe og blev enige om at spise kl. 20.00. Klokken 18.45 blev Peter Thomsen og jeg enige om, at vi lige kunne nå en times fiskeri inden spisetid. Peter gik opstrøms, og jeg gik nedstrøms.

– Klokken cirka 19.10 fik jeg et voldsomt hug hvor fisken sprang ud af vandet for derefter at gå dybt. Et par gange så jeg fisken, men kunne godt se, at det var en god fisk. Jeg kunne dog slet ikke vurdere, hvor stor den var. Da jeg havde stået med fisken 1/2 time måtte jeg ringe til Ole, at han skulle komme ned og hjælpe mig med at lande laksen. Der gik yderligere 15 minutter, inden Ole kunne hugge fangstkrogen i fisken, som på det tidspunkt var så træt, at den lå på siden.

– Den blanke storlaks, der var 120 cm og 18 kg, tog en lille orange rørflue med en str. 10 trekrog. Fluen havde jeg fået af en kammerat lige inden vi skulle fiske. – Den her fanger fisk, sagde han. Og det fik han jo ret i.

 

Et grønnere valg - Friluftsland

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This