Lige ovre på den anden side i Skåne ligger der masser af fede geddesøer med et fisketryk, der er betydeligt lavere end de danske søer på fx Sjælland. Her får lidt inspiration til dine fremtidige fisketure med historien om en drømmegedde fra Ivösjön taget her i efteråret. Søen, hvor der i forrige århundrede er taget maller op til 3 meters længde, ligger blot halvanden times kørsel fra København:

– Vi begav ud på Ivösjön på en dejlig efterårsdag, og allerede om morgenen havde jeg joket med min lillebror, som skulle med, om at jeg i dag kun ville bruge det kraftige grej til de helt store gedder, fortæller Johan Andersson. – Da klokken var 10 om formiddagen havde vi affisket et par skrænter ud imod dybere vand uden held, men flyttede så til et område, hvor vi tidligere har fået mindre gedder. Jeg kastede cirka 30 meter ud, og efter blot 5 sekunders indspinning sagde det BANG.

– Med det samme kunne jeg mærke, at det var en virkelig god fisk. Jeg holdt fisken ret hårdt, men på trods af dette tog den et par mindre udløb, men kom ret hurtigt tættere på. Heldigvis var min bror hurtig med at få nettet i vandet- og lige pludselig lå der en kæmpestor gedde i nettet, som næsten virkede lille, selv om det var et af de største net på markedet. Vægten viser 13,5 kilo og 129 centimeter!

– Jeg har fisket i 40 år siden jeg var helt ung – og endelig fik jeg min drømmegedde. Vi tog et par hurtige billeder og satte den flotte fisk retur, hvor den kom fra. Hvilken fantastisk tur, der blev fejret med den fineste whiskey om aftenen. Det bliver ikke meget bedre!

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This