– Efter en uge med blæsende dage begyndte det virkelig snart og krible og krable i fingrene, fortæller Jonas Sandau til Fisk & Fri. – Tid var der masser af, til at planlægge den helt perfekte fisketur. Til mit store held havde de på DMI lovet kun 3 m/s om tirsdagen, og så endda med fralandsvind. Og det var lige, hvad jeg havde håbet – perfekt!

– Jeg skyndte mig hurtigt og ringe til min far og spurgte, om han skulle med ud kaste lidt, hvilket lige var, hvad han havde lyst til. Vi aftalte at mødes ved Vindeholme Strand, ca. 13 km syd for Nakskov. Det var egentlig ikke et sted, vi gjorde os så meget i, men nu skulle det altså prøves. Vi fik gjort udstyret klar og afsted gik det ned til det sted, som vi havde sat alt vores håb til.

– Vejret var lunt, og bag diget ventede der sig et stille hav med kun små krusninger på overfladen. Solen var allerede i gang med at tage sin afsked. Klokken var ca. 9, og hvis der var havørreder, som sprang, så ville de hurtigt afsløre sig selv – for der var BUM stille. Efter en times tid med flere hornfisk på krogen, hoppede der stadig ingen havørred på. Vi kunne se de sprang, men på ville de altså ikke, og det var virkelig irriterende.

– Vi gav lidt op og begyndte at begive os hjemad, da min far fra diget så en kæmpe havørred, der lige skulle blære sig i overfladen. Vores reaktion var noget i stil med – ”wow, hold kæft den var stor den der”. Hurtigt løb jeg ned og kastede min agn ind foran den, og lige efter huggede den brutalt på. Det føltes som bundbid i tre sekunder, men blev hurtigt omvendt til en kamp om liv og død. Den havde en kraft, jeg ikke før havde mødt, og den tog også godt med udløb, indtil jeg til sidst fik trættet kæmpen og fik den i nettet samt på land. Den var blank og fed. En pragtfisk af en overspringer på 3,2 kilo og 57 cm. Det var en fantastisk aften, og evigt godt minde sammen med min far.

 

Jans Lystfiskershop

 

    Grejxperten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This