– Vi var taget fem fiskere afsted til Orkla i Norge i “Pollenhytten”, fortæller Morten Egelund. – Vi havde fisket de første par dage i fint vejr og fanget godt med laks, da der begyndte at komme noget regn. Det regnede en del, og vandstanden var høj, samt kørte med de 90m3/s. Fiskeriet var blevet svært.

– Min far og jeg vælger at gå ned på et smalt stykke og fiske nogle huller, som før havde fisket godt i høj vandstand. Vi mærkede ikke det store. Jeg kom til et hul og tænkte, at jeg vil skifte over til en sort kondomspinner på 25 gram med blankt blad. Imens jeg skiftede, så jeg en fisk lave et head & tail i midterste strøm, så jeg fik hurtigt rigget min spinner klar og startede mine kast. Efter tredje kast ramte jeg strømmen helt rigtigt. Pludselig stod spinneren stille, og stangen flexede, som aldrig før. Fisken gik af vandet, og jeg så, at det var en stor fisk. Jeg råbte til den gamle, at han skulle komme med det samme. Da han kom, gik den af vandet endnu en gang. Vi blev begge vilde, og laksefeberen tog hurtigt fart. Efter 30 minutters kanon fight, med hårde udløb, hoppede den gamle i vandet og håndlandede den fineste laks – drømme laksen! Jeg råbte et stort YES, imens hele kroppen rystede. Vi fik givet en stor krammer, og smilet var ikke til at fjerne. 114 cm og 15,3 kg – Det blev ikke meget bedre, og vil aldrig blive glemt.

Har du også været i Norge for at fiske laks, så hører vi gerne om dine bedrifter. Skriv til jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Kystblink Harald Nyborg

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This