Gedden her formåede at lave stor ravage inden den atter blev genudsat.7.10.2011 – EN HELT ALMINDELIG GEDDETUR udviklede sig meget dramatisk, da Orla Abildgren fra Esbjerg var på vandet fredag den 30. september. Faktisk så dramatisk, at han måtte ty til førstehjælp efter at være blevet skamferet af en gedde, men det var dog ikke nok til at stoppe ham med at fiske videre…

– Jeg var taget ned til et af mine favoritvande for at slappe lidt af, fortæller Orla. – Ud kom flyderingen og grejet, og inden længe kunne jeg begynde. Hurtigt fik jeg det første hug af en gedde på 75 centimeter. Godt hidsig og efter en god fight skulle den afkroges og måles, men da den kom tæt på flyderingen gik den til angreb på mit venstre ben og bed to huller i mine nye neopren waders, og i kampens hede fik jeg også krogen fra wobleren i mine waders. Da gedden blev genudsat sad jeg derfor tilbage med fire huller i mine waders. Det var da noget af en start på turen. Nå, men jeg skulle så vælge om jeg ville tage hjem eller blive og fiske, og det blev det sidste, fortsætter Orla fortrøstningsfuldt.

Sådan så Orla Abildgrens hånd ud efter en blodig nærkamp med en gedde.– Næste gedde var en flot fisk på 89 centimeter med masser af saft og kraft, og efter en god fight skulle også denne måles og afkroges. Den sad kun i den bagerste krog i min 19 centimeter store Savage Gear 4Play, så det så let ud. Men idet jeg vender mig lidt om for at tage tangen, går gedden til angreb på min hånd, og til min store skræk sidder jeg så pludselig med min venstre hånd helt nede i kæften på gedden. Af gode grunde kunne jeg ikke bare trække hånden ud igen. Hele tandsættet sad inde i kødet, så jeg fik tangen ind i kæften på gedden og åbnede den så meget, at jeg kunne trykke hånden længere ned, så tænderne kom ud af kødet på min hånd, og så hånden ud af kæften på gedden. Den blev målt og sat ud igen, og så var det tid til førstehjælp. Flyderingen og mig selv var nu smurt helt ind i blod, men hånden trængte mest til behandling. Så ned i vandet for at rense den først, derefter en ren klud om til at standse de værste blødninger, og så rengøring af flyderingen og mig selv.

Efter tre gedder og tre uheld mente Orla, at det var tid til at tage hjem. Det kan man ikke bebrejde ham for!– Efter lidt tid (læs: en tiltrængt øl) kunne jeg så besigtige skaderne. De var mange og en del af dem temmelig dybe, men som gammel geddefisker har man vel altid plaster med. Så efter en del lappen og klisteren med plaster kunne jeg fortsætte med at fiske videre!

– Der var nu gået et par timer og mine waders var ved at være godt fyldt op med vand, men vejret var stadig fint så jeg besluttede at fiske lidt endnu. Den sidste gedde på 82 centimeter tog min wobler helt inde ved flyderingen og efter et kæmpe spring sad jeg med den i skødet, hvor den bøvlede så meget, at krogen fra wobleren gik ind i flyderingen, men til al held uden at punktere den. Jeg syntes nu heller ikke uheldene kunne blive ved. Efter at denne fisk var sat ud igen valgte jeg at pakke for i dag, jeg kunne ikke rigtig klare flere overraskelser, slutter Orla i sin bemærkelsesværdige rapport til Fisk & Fri.

Det skal tilføjes til historien, at Orla efterfølgende fik penicillin i en uge, og både hånd og lær ser nu ganske pæne ud igen.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This