Fødevarestyrelsen erklærede for et par dage siden udbrud af fiskesygdommen infektiøs hæmatopoietisk nekrose (IHN) i Danmark, lyder det i en udmelding fra 19 maj fra Fødevarestyrelsen. – Et dambrug med ørreder i Stouby nordøst for Vejle er smittet med sygdommen, viser prøver udtaget af Fødevarestyrelsen. Det er første gang nogensinde, sygdommen er konstateret i Danmark.

– Det betyder, at Danmark ikke længere har status som fri for IHN. IHN er dødelig for fiskene, men kan ikke smitte til mennesker, siger Tim Petersen, souschef i Fødevarestyrelsen.

– Der er derfor indført øjeblikkeligt stop for al fiskeri i systemet i Rohden Å, hvor dambruget ligger, fortæller formanden for Vejle Sportsfiskerforening, Erik Asmussen, til Fisk & Fri. – For at modvirke spredning har vi iværksat en aktionsgruppe til desinfektion og vejledning. Vi har nu fået fat i de væsker, der skal anvendes, og det forventes, at vi kan være i gang med at desinficere grej mv måske allerede fra i morgen, siger han. – Skal du have dit grej desinficeret, så kontakt den ansvarlige for gruppen Henrik Kokholm Skøtte på tlf 23 93 99 93. Selve Vejle Å er pt IKKE inficeret, understreger formanden afslutningsvis.

Der er som skitseret oven for tale on en dødelig og smitsom sygdom, så det er ekstremt vigtigt at ALLE der har fisket i åen får desinficeret deres grej hurtigt muligt, inden man risikerer at sprede smitten til andre åsystemer.

Regler for desinfektion kan læses her.

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This