Vinterens geddesæson er nu slut: Fra og med idag må der ikke fiskes gedder før den 1. maj kl 00.00.

For mit vedkommende var årets sidste geddetur forleden en fin succes: – Vejret var helt perfekt med høj, klar sol, hvis svagt varmende kraft desværre blev ophævet godt og grundigt af en temmelig kølig vind. Dagen forløb med enkelte hug af og til – toppet af en mindre fisk på omkring seks kilo som den største. Som sædvanlig ebbende hugperioden ud ved 11-12 tiden, og det blev en lang eftermiddag uden den store action. Synkront med et godt vindstød gav det et par bip rundt omkring på et par af stængerne, hvilket gjorde, at jeg mistænkte, at det bare var liner, der ramte sivene. Lige indtil jeg hørt et bip til…

Lynhurtigt spurtede jeg i den retning lyden kom fra, mens jeg febrilsk kiggede efter tegn på hug. Og ganske rigtigt. På den første stang langs sivene var linene hivet ud af hangeren, og linen kørte stille og roligt derudaf. Jeg gav modhug uden at mærke noget, hvorefter jeg hjulede lynhurtigt ind for at se, om der trods alt var kontakt i den anden ende – og det var der. Med et dunkede det tungt i stangtoppen, og det var tydeligt at mærke, at den ikke var lille. Men – noget følges helt galt. Pludselig kunne jeg ikke spinne mere line ind, og da jeg kiggede op var knuden til snagleaderen filtret helt ind i en masse trådalger, der dannede en klump så stor, at jeg ikke kunne få den gennem topøjet… Nu var gode råd dyre. Jeg stod i vand til livet i tætte siv med en god fisk i den anden ende – og var nu tvunget til at håndline fisken ind. Og det lykkedes faktisk. Jeg skal hilse at sige at en 120 cm+ gedde håndlinet gedde i vand til livet ser noget større ud end normalt, når den pludselig ligger foran en. Især når det nærmest er umuligt at bruge nettet pga siv og den håndholdte line.

I det samme jeg beslutter mig for at håndlande den, vender fisken og tager et udløb, mens jeg ber´til de højre fiskeguder, om at linen, som ligger rodet sammen og store spiraler oven i de sammenfiltrede siv – ikke ender i en gordisk hårdknude… Jeg lægger pres på fisken ved at klemme med fingrene, og jeg får stoppet fisken 10 meter fra land, hvorefter jeg vender den og håndliner den ind igen. Og denne gang kommer den heldigvis lige ind til min venstre hånd, der sikkert griber den bag gællerne og får den løftet i sikkerhed på den ventende afkrogningsmåtte. 13,6 kilo vejede den smukke fisk, som blev sæsonens sidste.

Knæk & Bræk – Jens Bursell

Gedden blev taget på en mellemstor agnfisk fisket med et Skating Hook Release Rig. Lær mere om denne teknik til død agn i videoen her på Fisk & Fris YouTube, hvor du kan abonnere gratis.

 

Hvidovres Sport

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This