– Det hænder af og til, at man kan løbe ind i et dobbeltrun, men man skal være heldig eller dygtig for at lande begge fisk. – Det skete så for Niels Alex Larsen på hans seneste storkarpe sats, hvor dette skete ikke bare én, men to gange på samme dag! Først med en smuk skæller på 13,4 kg og en spejler på 13,2 kg. Helt uvidende om, hvad der skulle ske kun én time senere, tænkte Niels, at det var det vildeste dobbeltrun han havde oplevet i Danmark.

– Men – det var så kun indtil, at hans venstre stang gik af igen, og fighten med en hidsig fisk kunne begynde. Da fiskene i denne sø kæmper voldsomt med lange udløb, var det ingen overraskelse, at netop denne fisk også lige flåede 50 meter 0,38 mm af hjulet i et run. Da de 50 meter line var hentet ind efter godt 10 minutter, kunne jeg starte med at kæmpe med fisken, omtrent hvor den huggede.

– Netop da lyder der et skrig fra den anden stang igen! Dobbeltrun nummer to var simpelthen i gang, og med en listende hånd fik jeg fisket linen ud af bidmelderen, så den ikke skulle stå at larme alt for meget. Jeg kunne mærke, at den fisk jeg allerede kæmpede med var stor, men det var svært at koncentrere sig om det, når den anden stang bare stod og trak line af. Efter endnu 10 minutter kunne jeg endeligt skovle en fin spejler i nettet. Hurtigt fik jeg lagt nettet på kanten med en fod på skaftet, og så var det ellers med at få fat i den anden stang, som efterhånden også havde tappet godt 80 meter line af spolen.

– Den anden fisk havde sat sig i en tot grøde, og stod bare helt stille. Med et godt jævnt træk, lykkedes det mig at få hevet den ud derfra. I lange seje “gyng” kunne jeg begynde at hente linen tilbage på hjulet, men godt halvvejs inde, begyndte den at trække ind mod en siv bugt. I cirka 15 minutter stod jeg så med strakte arme og en sænket stangspids, hvorefter jeg trak dyret og hver eneste sivstrå mod mig. Da jeg endeligt så fisken nede foran mig, eksploderede den i et godt 25 meter langt og tungt udløb, og de sidste rul inde foran netrammen, var med lange dybe dyk i det klare vand. Til sidst endte den så i nettet sammen med den anden, og der lå nu to kæmpe spejlere i samme netpose. Jeg hev begge slynger frem, og endnu engang måtte jeg i vandet for at fordele fiskene i hver deres slynge. Den første vejede 15,5 kg, og den anden vejede hele 18,4 kg. Hvilken session!

– Alle fisk blev taget hen over en spredt fodring på godt 5 kg af Succesful Baits VNX 14mm og 18mm boilies. Jeg fiskede med en ID pop up 12mm med Banan på et spinner rig. Det blev i øvrigt til 5 fisk mere på samme overnatning, men de kom dog og huggede hver for sig, slutter han.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

 

Niels Alex Larsen med sin flotte 15,5 kilos karpe. Øverst 18,4 kilos fisken, der huggede mens han fightede med denne fisk.

    Havørred - Refleksioner på kysten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This